Expositie

Filtering by: Expositie
Feb
1
to Nov 1

Expositie Marijke Dijkstra

14 september expositie tijdens open monumentendag

Uit de serie “Adieu”

Uit de serie “Adieu”

Marijke Dijkstra is al een mensenleven lang werkzaam als schilderes, zo ongemerkt al meer dan 50 jaar. “Een zoektocht in vorm en kleur die nooit ophoudt”, zo ervaart zij het schilderavontuur.  Steeds dienen zich nieuwe uitdagingen aan.  Zo ontstaat er vanzelf een veelzijdig oeuvre, van landschap tot meer abstracte kleurfestijnen.  Want kleur is niet weg te denken uit haar werk, of het nu olieverf is of aquarel.

Het werk van Marijke Dijkstra was al op veel plekken in de regio te zien , o.a. in de Deventer bergkerk (overzichtsexpositie in 2015), in de School van Frieswijk (solo-expositie in 2017) en in het Etty Hillesum Centrum (beeldverhaal silhouetten in aquarel in 2018).

In het Koetshuis-theater van De Kleine Noordijk heeft ze het afgelopen jaar al een paar series laten zien:  landschappen uit De Lofoten, daarna bloemstillevens en nu hangen er transparante vergezichten, allemaal in de aquareltechniek.  Bovendien zijn op zaterdag 14 september (Monumentendag) haar kleurrijke scrolls te zien op het toneel.  Dat zijn werken op langwerpig formaat, 225 bij 45 cm, die tezamen een tweeluik of een drieluik vormen. 

Marijke is zelf aanwezig op 14 september (van 10.00 tot 17.00 uur)  en van 13.00 tot 15.00 uur voorafgaand aan iedere voorstelling.

Op zondag  3 november is er een feestelijke afsluiting van een mooie expositie-periode.  Marijke zal dan een presentatie houden  over haar werk onder de titel:  “Kijken met je hart”.  Nadere informatie omtrent tijdstip volgt nog.

Meer informatie op www.marijkedijkstra.com

 

View Event →