Back to All Events

Expositie Marijke Dijkstra


Witte Bloei, aquarel 60x65

Witte Bloei, aquarel 60x65

Marijke Dijkstra is al een mensenleven lang werkzaam als schilderes, zo ongemerkt al meer dan 50 jaar. “Een zoektocht in vorm en kleur die maar nooit ophoudt”  zo ervaart ze het schilderavontuur.  Steeds doen zich nieuwe uitdagingen voor.  Zo ontstaat er vanzelf een veelzijdig oeuvre, van landschap tot meer abstracte kleurfestijnen.  Want kleur is niet weg te denken uit haar werk, of het nu olieverf is of aquarel.

Het werk van Marijke Dijkstra was al op veel plekken in de regio te zien,  o.a. in de Deventer Bergkerk (overzichtsexpositie in 2015), in de School van Frieswijk  (solo-expositie in 2017) en in het Etty Hillesum Centrum  (beeldverhaal silhouetten in aquarel, 2018).  Nu hangen er fraaie berglandschappen in het sfeervolle Koetshuis-theater De Kleine Noordijk in Wilp.  Een reis naar De Lofoten heeft haar geïnspireerd tot deze landschappen in aquarel.  Het medium aquarel heeft de laatste jaren steeds meer haar voorkeur o.a. vanwege zijn kleurkracht, vloeibaarheid en transparantie.

Het werk is dit seizoen te zien aan de wanden in de stallen van het koetshuis, vanaf 3 maart 2019 is Marijke voor elke voorstelling vanaf 13.00 tot 15.00 uur aanwezig en bent u welkom haar werk te bezichtigen. Dit kan ook zonder een kaartje voor de voorstelling. Op 1 november zal een  feestelijke afsluiting van een mooie expositie-periode plaatsvinden, met de presentatie van een nieuw boekje met recent werk. Nadere informatie omtrent het tijdstip hierover volgt nog.

 

Earlier Event: December 9
Monique Klemann (Lois Lane)
Later Event: February 10
Marjolein Meijers