Terug naar alle evenementen

Monique Klemann (Lois Lane)

Deze voorstelling is helaas uitverkocht!

Zondag 9 december, 15.00 uur

 

 

Dit concert zou aanvankelijk plaatsvinden op 3 juni, maar is verplaatst naar 9 december op verzoek van Monique. Reserveerders hebben hiervan persoonlijk een bericht ontvangen.

Intiem jazzy concert Monique Klemann begeleid door topmuzikanten! 

Monique Klemann is al een groot deel van haar leven een geziene artiest in Nederland. Ze scoorde platina albums, hits en deed grote Europese tours, maar ook na de gloriedagen met Loïs Lane heeft haar muzikale ontwikkeling nooit stilgestaan.

Met ‘Coool’ heeft Monique een artistiek hoogtepunt bereikt.

Na haar succesvolle carrière in de popmuziek ging Monique solo verder met als eerste album ‘On Patrol’, dat in 2007 verscheen.

De jazzy sound van het album oogstte veel bewondering bij de pers en gaf haar het vertrouwen zich te blijven richten op haar eigen carrière.

Dit jaar diende de gelegenheid zich aan om nieuw materiaal op te nemen.  

Met zijn lome en jazzy feel roept het mini-album ‘Coool’ een zomers gevoel op dat niet alleen past bij zonnige dagen, maar ook warmte brengt in donkere dagen.

Deze songs zijn een mooi voorproefje van wat Monique Klemann op haar nieuwe album in petto heeft voor ons; ze heeft zelden beter geklonken dan op deze opnamen.

Meer dan ooit ook spreekt er rust en gemak uit deze songs. Ditmaal heeft ze haar hart laten spreken en zijn de verwachtingen van het publiek niet leidend geweest. “Met Loïs Lane voelden we altijd de druk om met onze tijd mee te gaan, maar solo voel ik me vrij om op mijn intuïtie te vertrouwen en stijlen van de 50’s tot nu met elkaar te mengen.”

Haar samenwerking met songwriters als Arrien Molema (Room Eleven) en echtgenoot Jeroen den Hengst (Loïs Lane, Birgit Schuurman, Beatrice vdPoel) leidde in 2016 tot een oogst aan nieuwe songs die deze opnamen tot gevolg hadden.

Moniques ontdekking Coco Zhao, de eerste èchte Chinese jazz-crooner, die in eigen land grote bekendheid geniet onder de Chinese jazz-liefhebbers,  voelde zich zeer vereerd om met haar het duet ‘Coool’ op te nemen. Niet alleen voor het Nederlandse publiek is hier sprake van een unieke samenwerking, ook in China wordt uitgekeken naar de release van het nummer, dat voor de gelegenheid ook in het Chinees is vertaald door Coco.

In China zal ‘Coool’ op het JZ-label in Shanghai verschijnen.

Wanneer we in de toekomst kijken, kunnen we naast het album van Monique ook uitkijken naar een tournee door de Benelux en het verschijnen van een album in China waarop meerdere duetten met Coco zullen staan en een selectie van hun beste werk..

In Nederland verscheen ‘Coool’ bij Zip Records (San Francisco/ Amsterdam). Naast Monique Klemann tekende eigenaar Art Herman oa Sabrina Starke, Jelka van Houten, Birgit Schuurman en Defunkt.

De ruimtelijke, romantische sound kwam tot stand onderleiding van producers Sven Figee en Roland Dirkse, die gereputeerde muzikanten als Joost Kroon (drums) en JeroenVierdag (bas) inhuurden voor de optimale groove.

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
Eerdere gebeurtenis: 25 november
Joris Linssen en Caramba
Latere gebeurtenis: 1 februari
Expositie Marijke Dijkstra