Back to All Events

Opening buitenpodium

Zondag 16 juni, 15.00 uur

Schermafbeelding 2019-04-14 om 10.13.39 2.png

De afgelopen maanden is vol overgave gewerkt aan een buitenpodium. Het ontwerp en de smeedkunst zijn uitgevoerd door kunstenaar Uwe Dobberstein. Een vergulde “groene man” prijkt aan de voorzijde van het podium en zal de inspiratiebron vormen voor het jaarlijkse buitenevenement dat deze keer zal plaatsvinden op deze prachtige, gloednieuwe plek. Het belooft een mooie afsluiting te worden van weer een drukbezocht theaterseizoen op de Kleine Noordijk.

Roon Staal en Miriam Mare

Het podium zal worden ingewijd door singer- songwriter Roon Staal die met groot succes ook het seizoen opende afgelopen augustus. Daarna zal Nederlands beste verhalenvertelster Miriam Mare een toepasselijk bijdrage leveren aan de middag, bijgestaan door pianist Wolfram Reisiger. De door de bezoekers gesponsorde vleugel zal wederom een prominente plaats innemen bij beide performances, waarbij het publiek mag plaatsnemen in de buitenlucht in het aanzicht van het nieuwe podium.

Mirjam Mare is afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam. Naast haar lessen in Drama op o.a. de Logopedische Opleiding in Eindhoven, groeide haar belangstelling voor het theatraal vormgeven van verhalen. En nu is ze reeds meer dan twintig jaar met haar eigen verteltheater werkzaam door het hele land, eventueel begeleid door de veelzijdige muzikant Wolfram Reisiger. Haar repertoire omvat een 60-tal verhalen, variërend van horror, liefdesverhalen, oosterse vertellingen tot sprookjes van Bomans, en andere schrijvers.

Singer- songwriter en musical acteur Roon Staal heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken. Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. Roon brengt eigen werken als Promise en Weet Waarom. Maar ook klassieke stukken en covers van onder meer The Beatles en John Denver.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

Later Event: August 25
Opera della Casa