Back to All Events

Tablao Flamenco

Zondag 7 april 15.00 uur

4E8F9E68-E97F-4367-A579-BDE4BFA559A0-1 (2).jpg

Tablao Flamenco bestaat uit:

Miki Vos (dans)

Juan Peñas (zang)

Jur Vermijs (gitaar)


Miki, Juan en Jur kennen elkaar uit het Nederlandse flamencocircuit en hebben in meerdere formaties met elkaar samengespeeld. De setting waarin deze drie in Nederland woonachtige flamencomuzikanten tijdens dit concert samenspelen, vormt de essentie van alle flamenco zoals wij die nu kennen: de combinatie van dans, zang en gitaar. De etablissementen waar optredens van dit soort bezettingen plaatsvindt in Spanje worden tablaos genoemd. Een klein publiek krijgt zo van dichtbij de interacties, improvisaties en dynamiek tussen de muzikanten te zien, wat elke voorstelling uniek maakt. Het programma dat zij brengen volgt dit concept en het belooft een spectaculaire voorstelling te worden.


Juan Peñas is in 1972 geboren in Spanje, maar verhuist al op jonge leeftijd naar Nederland (Enschede). Zijn Spaanse bloed verloochent zich echter niet. Al op zeer jonge leeftijd begint hij flamenco te zingen, en volgt daarin de voetstappen van zijn opa, een goede vriend van de beroemde flamencozanger Pepe Marchena. Zijn favoriete stijlen waren toen al sevillanas en fandangos. Zijn passie voor flamenco werd verder aangewakkerd tijdens zijn bezoeken aan zijn familie in Andalucia, het hart van flamenco, waar zijn vader en moeder vandaan komen. In 1992 besloot hij zich volledig op het uitoefenen van flamenco te storten. Juan laat zich inspireren door beroemde flamencozangers als Fernando Terremoto, Caracol, Enrique Morente, Miguel Poveda en Antonio Mairena. Maar ook zijn samenwerking met flamencogitarist Onno Kramer, die hij leerde kennen tijdens Onno zijn studietijd in Enschede, groeide uit tot een hechte vriendschap en is tot op de dag van vandaag een belangrijke inspiratiebron binnen zijn flamencocarrière.
In de loop van de jaren bouwt Juan met talloze optredens in theaters in Nederland en Duitsland een uitstekende reputatie op als een gepassioneerd artiest met een authentiek flamencohart.

Miki María Vos 
(Leiden 1992), begon op vierjarige leeftijd met klassiek ballet. Daarnaast deed ze al snel jazzballet, hiphop, streetdance, musical en moderne dans. Ze werd toegelaten tot verschillende dansselecties en trad daarmee op in onder meer de Leidse Schouwburg en het Lucent Danstheater.
In 2007 begon ze vanwege haar half-Spaanse achtergrond ook met flamencodans. Al snel vond ze daarin zoveel uitdaging en plezier dat ze besloot zich qua dans volledig op flamenco te richten. Vanaf 2007 volgde ze in Nederland wekelijks meerdere lessen; eerst bij Joline Uljee, Josien Locher en Teresa Jaldón, later op Codarts bij Irene Álvarez. Daarnaast heeft ze zowel in Sevilla als in Nederland workshops, cursussen en privélessen gevolgd bij dansers als Felipe Mato, Leonor Leal, Antonio Molina ‘El Choro’, Concha Jareño, Olga Pericet, Belén Maya, Javier Latorre, Eva Yerbabuena en Patricia Guerrero. Ook nam ze – terwijl ze voor haar studie Rechten een half jaar in Granada woonde – intensief les bij Pilar Fajardo, Raimundo Benítez en Jara Heredia.
Sinds 2011 geeft ze in Leiden – naast haar studie – lessen techniek en choreografie aan beginners en vergevorderden en wordt ze steeds vaker gevraagd voor gastlessen en optredens in Nederland, Duitsland en Spanje.

Jur Vermijs
 (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook in Córdoba, Spanje gestudeerd, waar hij les heeft gehad van grootmeesters als Rafael Riqueni en Manolo Franco.
Momenteel speelt hij veel door heel Nederland met verschillende formaties en werkt hij aan eigen composities en arrangementen. Daarnaast is hij actief als flamencogitaardocent in Rotterdam.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur