Back to All Events

Vive Piaf

Zondag 22 april 2018, 15.00 uur

Vive Piaf, Nadja Filtzer

Nadja Filtzer en haar virtuoze pianist Leo Bouwmeester nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf’s leven en chansons. Een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival, speelt en zingt Nadja nu op ons landgoed. Met nummers als Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. Nadja : "Ik voel me aan Piaf verwant. Toevallig zijn we beide klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Russische roots. En ik confronteer de geesten uit Edith’s verleden, zoals haar grote en onmogelijke liefdes.”

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 - Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

Nadja Filtzer - winnares publieksprijs 2009 Concours de la Chanson Ze studeerde af als actrice en is nu 18 jaar professioneel chansonnière, entertainer, songwriter en theatermaker. Ze zingt Jazz, Braziliaans, Tango, Franse en eigen Nederlandse Chansons, Soul en Smartlappen als Tante Sjaan.  Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja de melancholie van het oude Europa met de passie van Latijns-Amerika.

Leo Bouwmeester-Piano, begeleidde Jeroen Willems in 'Brel, de zoete oorlog' en 'Brel 2', Astrid Seriese en Izaline Calister en Leonie Jansen in 'She Got Game'. Momenteel in binnen- en buitenland tourt hij met Deborah J. Carter en Adrienne West en speelt eigen composities met zijn jazztrio.

Voice-overs: Rick Nicolet, René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven e.a./ Muzikale dramaturgie: Jan Pieter Koch/ Script: Arnost Kraus   

Voor meer informatie: www.100jaarpiaf.nl

   

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
Earlier Event: April 14
Scholten Schoenen
Later Event: April 29
Ontmoeting met Marita Mathijsen