Back to All Events

Scholten Schoenen

Alle voorstellingen uitverkocht

P1060595.jpg

Scholten Schoenen,  een toneelstuk over een familiebedrijf,  requiem voor een patriarch.

Schoenfabrikant Dick Scholten is dood. Voor zijn kinderen Sjaak, Sjoerd en Chantal, allen werkzaam in het  florerende schoenconcern van hun vader, lijkt het overlijden van de 74-jarige schoenmagnaat als een volkomen verrassing te komen. Secretaresse van het eerste uur, Martha van Dijk, treft haar baas  levenloos aan in zijn kantoor.  Een hartinfarct, luidt de waarschijnlijkheidsdiagnose.                                                 

Tijdens de nachtwake bij zijn stoffelijk overschot buigen zijn kinderen zich samen met zijn secretaresse over het afscheid van de directeur van Scholten Schoenen: een rouwbericht voor in de krant, een uitvaart-toespraak en passende muziek worden gewogen en gemarineerd in jenever en oude herinneringen .                                                                  

Over de doden niets dan goeds?  Hoe helder is de hemel bij deze donderslag?

 

Na ‘Post van J’, ‘De Profundis’ en ‘Een hoop gedoe onderweg naar het einde van de nacht’ verrassen Caroline Buitenhuis, Ingrid Dijkstra, Fennie van Lobberegt, Bertus de Vries, Aad van der Waal en Peter-Jan de Wilde u met dit nieuwe toneelstuk ‘Scholten Schoenen’, geschreven door Peter-jan de Wilde, dat in hun inmiddels vertrouwde thuishaven op het Landgoed Kleine Noordijk in première zal gaan.

 

Entree € 15,00 incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open op zaterdag vanaf 19.30 uur en op zondag vanaf 14.30 uur

Earlier Event: February 11
Pianoduo Beth&Flo
Later Event: April 22
Vive Piaf