Back to All Events

Expositie Irene Vinkenburg


Irene Vinkenburg (1969) is kunstschilder in de klassieke zin van het woord. Zij maakt realistische olieverfschilderijen van landschappen. Haar werk is te zien in de stallen van het koetshuis en te bekijken voor en na voorstellingen en overige openstellingen van het koetshuis. 

“Eigenlijk hoef ik mijn werk nooit uit te leggen. In de gewone wereld tenminste. Het streven naar schoonheid is daar redelijk vanzelfsprekend. Echter, in de wereld van de hedendaagse kunst zoals ik die heb leren kennen op de kunstacademie, is dat anders. Daar moet je alles uitleggen. Ook waarom je streeft naar schoonheid.

Op zich vind ik het wel goed dat je steeds gedwongen wordt je eigen werk te bevragen. Waarom maak ik juist dit werk en niet iets anders? Waarom maak ik überhaupt kunst? En waarom zoek ik daarin naar schoonheid? Waarom zoeken mensen naar schoonheid? Daar zijn boeken over vol geschreven, en ik heb er veel gelezen, maar eerlijk gezegd weet ik het antwoord nog steeds niet. Dat ik meer wil dan gewoon een mooi plaatje schilderen, dat weet ik wel. Ergens heeft het iets te maken met leren het hart te openen. Zonder open hart betekent kunst niets."

www.irenevinkenburg.nl

i.vinkenburg@gmail.com

Lente in Epse web klein.jpg