Terug naar alle evenementen

Ensemble Khareba & Gogia

Woensdag 26 oktober 2016, 19.30 -21.30 uur

Deze voorstelling wordt gesponsord door:

 Catering en partyservice Van Dam !

Khareba_2016_1.jpg

Georgië, een kleine christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco. 

De unieke, warme samenklank van het ensemble Khareba en Gogia heeft inmiddels haar weg gevonden naar de harten van het Nederlandse publiek. Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen – zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia – rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.

Khareba & Gogia bestaat in een deels nieuwe samenstelling uit de vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba da Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgisch Radio-en Televisie-Octet, Shvidkatsa, Tbilisi ensemble en meerdere orkesten.

De meerstemmige zang wordt door tenor Giorgi Gogitadze aangevuld met een aantal specifiek Georgische instrumenten zoals de panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Daarnaast laat Gogi Simonishvili met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van het instrument horen. De luisteraar wordt op de mystieke èn krachtige klanken meegevoerd naar een wereld van bergen, eeuwige sneeuw, lieflijke beekjes, rijk gevulde tafels, wijn, vriendschap en (on)mogelijke liefdes. Een wereld waar eeuwenoude tradities nog altijd in ere worden gehouden. Lyrische zang wordt afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek. De verrassende samenzang maakt een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring met gegarandeerde kippenvelmomenten.

Entree € 20,00 losse verkoop / € 15,00 vrienden SCKN, incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 19.00 uur


Latere gebeurtenis: 6 november
Joris Linssen en Caramba