Back to All Events

Teodora Ionescu & Trio Carpatos: "Roemeense Aarde - liefde en heimwee-"

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (map)

Zondag 9 oktober 2016, 15.00 - 17.00 uur

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Groen en Mens uit Deventer

Een programma vol met verhalen en liederen uit de Roemeense folklore. Vele emoties en sferen worden opgeroepen over leven en dood, liefde en verlangen!

Teodora Ionescu werd geboren in Roemenië, studeerde daar zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is veelzijdig actief: naast exposities van haar beeldend werk in o.a. Nederland, Duitsland, Portugal, Roemenië en Frankrijk, is zij bezig met (solo)theater, video, performances en installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunsten, van klassiek en modern, van traditie en experiment.

De samenwerkingmet de musici van Carpatos heeft geresulteerd in een verrassende vertolking van warepareltjes uit Roemeense folklore.

De naam van het ensemble Carpatos staat voor passie/bezieling uit de Karpaten in het uitvoeren van de rijke, traditionele Roemeense volks- en zigeunermuziek. Voordat zij zich in Nederland vestigden, hadden de leden van dit ensemble al faam genoten in Roemenië en in het buitenland, waar ze regelmatig tournees, platenopnames, radio- en televisieopnames maakten. Carpatos is een collectief bestaande uit drie tot soms (afhankelijk van het podium of gelegenheid) meer dan tien musici, allen virtuoos op hun instrument.  Het repertoire bestaat naast traditionele Mahala- stijl, zigeunermuziek en folklore, ook uit eigen composities, gipsy jazz, bewerkingen van klassieke muziekstukken, Weense operette, Hongaarse en Russische muziek en traditionele muziek afkomstig uit andere Balkanlanden.

Het trio dat op zal treden op de Kleine Noordijk is tevens de vaste kern van het ensemble en bestaat uit:

Mihai Turcitu op viool, Vasile Luca op cymbaal en Gabriël Barbalau op contrabas.

 

Entree € 20,00 losse Verkoop / € 15,00 Vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal geopend Vanaf 14.30 uur

Earlier Event: September 18
Ekaterina Levental: "De weg"
Later Event: October 26
Ensemble Khareba & Gogia