Terug naar alle evenementen

Het Medtner Project

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (kaart)

Zondag 22 mei 2022 15.00 uur

Mezzosopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters brengen liederen van de Russische componist Nikolai Medtner (1880-1951).

Ekaterina Levental en Frank Peters hebben beide afzonderlijk bekendheid verworven als solist in binnen- en buitenland. Ze hebben grote affiniteit met de Russische muziek en spreken de taal.

Sinds 2018 vormen zij het Medtner Project waarmee ze zich inzetten voor het vergroten van de bekendheid van Nikolai Medtner.

Zij geven concerten en maken registraties van zijn integrale lied repertoire – bestaande uit meer dan 100 liederen – die ze uitbrengen op een unieke serie CD’s. Zij zijn regelmatig te zien op Radio en TV op binnen- en buitenland.

De eerste drie uitgaven van de CD’s  werden met veel succes ontvangen door de pers en publiek. Men spreekt van een ‘triomf’ en roemt de overtuigende wijze waarop de muziek wordt benaderd en uitgevoerd.

De eerste CD INCANTATION won in september 2021 de Pure Sound Award in Moscow, deze prijs wordt uitgereikt voor de beste en meest opzienbarende opname van de Russische muziek.

Medtner was een Russische componist en pianist met zeer unieke en eigen compositietaal. Zijn goede vriend en zielsverwant Sergei Rachmaninoff noemde hem ‘de grootste levende componist van zijn tijd’. En niet voor niets. Medtner zoekt in alles een uitdaging, onderzoekt de materie, beeldhouwt met klank en weet zo een compleet nieuwe, bijzondere en eigenzinnige werelden te scheppen. Hij is een architect die met klank diamanten weet te slijpen. Profetisch, integer, eigenwijs, verstild, wild en stuurs de essentie van zijn waarheid onderzoekt. En daarmee een nieuwe, persoonlijke en pure schoonheid weet te creëren.

www.nikolaimedtner.com

Entree € 25,00 losse verkoop/ € 20,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Reserveren gewenst.

Eerdere gebeurtenis: 17 april
Paasconconcert: Daan Oostdam nodigt uit....
Latere gebeurtenis: 4 september
OOGAPPELTJES