Terug naar alle evenementen

Paasconconcert: Daan Oostdam nodigt uit....

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (kaart)

Zondag 17 april 2022 15.00 uur

Valentine Blangé, Simon Velthuis, Tim Beattie en Daan Oostdam

Daan Oostdam nodigt uit….

Daan Oostdam is geen onbekende voor de Stichting Cultuur Kleine Noordijk. Deze getalenteerde pianist volgen wij eigenlijk al sinds zijn eerste jaar op het conservatorium in Amsterdam. Zo was hij te horen bij verschillende droomtuin edities en bij de Masterclass met Frank Peters. Aanvankelijk was de bedoeling met de vrienden van de Noordijk te gaan luisteren bij zijn afstudeerconcert. De bus was al gereserveerd, maar corona besliste anders…..

Dankzij een gulle donatie van een anoniem gever is vervolgens een concert ingepland met de bedoeling jonge getalenteerde musici een podium te bieden na de zware wissel die corona heeft getrokken op hun beginnende carrières. Daan Oostdam heeft daarom voor ons de volgende musici weten uit te nodigen:

Valentine Blangé (1998) studeert viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds haar vierde speelt ze al viool! Ze ontwikkelde een grote passie voor kamermuziek en orkestspel, volgde internationale masterclasses en won prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours. Naast het klassieke repertoire houdt Valentine zich graag bezig met jazz en improvisatie. In januari 2022 won Valentine met haar uitvoering van eigen arrangementen en haar debuutcompositie de Jonge Makers Prijs van het Nederlands Vioolconcours.

 

Simon Velthuis (1992) is een cellist gevestigd in Amsterdam. Hij is op 9 jarige leeftijd begonnen met spelen in zijn geboortedorp Haaksbergen. Na zijn afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam is hij werkzaam bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Hij heeft verder een enorme voorliefde voor kamermuziek in alle vormen en maten, zo is hij cellist bij het Intercontinental ensemble, en vormt hij een cello/viool duo met Valentine!

 

Tim Beattie is al eens eerder op de Noordijk geweest, en eindelijk komt hij terug! Tim is een Canadese gitarist, en studeert aan de post-master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Schotland. Als veelgevraagd solist heeft hij onder andere opgetreden op het Lammermuir Festival, COP26 UN Climate Conference en het Brussels International Guitar Festival. De titel “Most Promising Youth” heeft hij ontvangen bij het Arts and Culture Awards in Barrie, en sindsdien is hij meer dan eens in de prijzen gevallen op concoursen in o.a. Antwerpen en Brussel.

Samen met Daan Oostdam brengen zij een afwisselend programma met verschillende solo-werken, en spelen zij ook in verschillende bezettingen samen. Prachtige werken van onder andere Rodrigo, Ravel, Schumann en Rachmaninov.

Entree € 25,00 losse verkoop/ € 20,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Reserveren gewenst.

Eerdere gebeurtenis: 27 maart
Liederen van Brecht en Mauthausen liederen
Latere gebeurtenis: 22 mei
Het Medtner Project