Terug naar alle evenementen

Duo Leeghwater en Henk Zwart

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (kaart)
Affiche_Dwalers.jpeg

Dwalers is de mobiele voorstelling van Duo Leeghwater (fluit en altviool) en Henk Zwart (zang/spel) met nieuwe muziek van Bastiaan Woltjer in regie van Marc Pantus. Dwalers sluit aan bij de huidige maatschappelijke situatie vol onzekerheden die van ons allemaal dwalers maakt, richtingloos op zoek naar houvast en structuur.

In de voorstelling passeren in vijf liederen en verhalen verschillende dwalers de revue. Aan de hand van een geheel eigen versie van ‘Der Wegweiser’ van Schubert en hun persoonlijke verhalen zoeken zij ieder hun weg. Het sobere decor bestaat voornamelijk uit een prominent aanwezige tandem, symbool voor beweging, en een schare aan instrumenten. Een modern wagenspel met een actueel thema en eigenwijze eigentijdse muziek van

De voorstelling duurt ca. 35 minuten en is uitermate geschikt voor buitenlocaties en voor een breed publiek.

Marieke Franssen, diverse fluiten
Marieke Wenink, altviool en violofoon
Henk Zwart, zang/spel

Duo Leeghwater, vernoemd naar ingenieur Leeghwater (1575 – 1650), bestaat uit Marieke Franssen (fluiten) en Marieke Wenink (altviool). Het duo is ontstaan vanuit een fascinatie voor gemalen, even elegante als functionele gebouwen middenin een eenzame polder, die symbool staan voor de strijd tegen het water. Op deze bijzondere locaties geeft Duo Leeghwater concerten waarbij de omgeving en functie bij de uitvoering betrokken worden. In de loop der jaren heeft dit geresulteerd in de programma’s Maalstroom, Waterwolf (in en over de droogmakerij van Haarlemmermeer) en Halte Pompstation (het houden van droge voeten!) waarmee vele gemalen in Nederland bespeeld zijn. Herauten op de Stelling speelt zich af in de forten van de Stelling van Amsterdam, waarin het publiek door de forten wordt meegevoerd in de fascinerende geschiedenis van de Stelling. Hiervoor werd nieuwe muziek geschreven door o.a. Arthur Wagenaar, Natialia Domínguez Rangel en René Samson

Marieke Wenink is werkzaam als altvioliste in PHION orkest van Gelderland en Overijssel. Haar hart ligt bij het spelen en bedenken van muziektheater producties op bijzondere locaties al dan niet in combinatie met andere disciplines.

Marieke Franssen richt zich vooral op het spelen van hedendaagse muziek en werkt daarbij ook met improvisatie en elektronica. Ze is vast lid van het Doelen Ensemble (Rotterdam) en is regelmatig te gast bij Ensemble Modern, Asko|Schönberg, Insomnio, Ensemble Modern Orchestra en (wijlen) het Nieuw Ensemble. Ze maakt muziektheatervoorstellingen voor kinderen met het collectief Frisso Oren.

Henk Zwart was medeoprichter van de spraakmakende theatergroep Suver Nuver (1987-2008). Vanaf 2009 bouwt hij gestaag een naam op als regisseur en dramaturg van muziektheaterproducties, voor zowel kinderen als voor volwassenen. Daarnaast profileert hij zich als zanger van klassiek en hedendaags repertoire. Als acteur kiest hij bij voorkeur voor theaterproducties waarin live muziek gemaakt wordt. Door zijn Mime achtergrond is het theatraal maken van muziek hem op het lijf geschreven.

Entree € 15,00 losse verkoop/ gratis voor vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Reserveren gewenst

Eerdere gebeurtenis: 6 juni
Marjolein Meijers: Tijdloos/ UITVERKOCHT
Latere gebeurtenis: 12 september
Tess Merlot