Back to All Events

Klassiek met Hanneke Rouw en Marte Gerritsma

Zondag 21 oktober, 15.00 uur

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.
Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke spelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.


Marte Gerritsma is op vijf jarige leeftijd begonnen met pianoles. In de periode van 1997 tot 2006 had ze les van Ellen Dijkhuizen. In 2007 begon ze aan het conservatorium van Utrecht haar pianostudie bij Martyn van den Hoek. Ze behaalde daar in 2011 haar bachelordiploma met onderscheiding. In januari 2017 sloot ze aan het ArtEZ Conservatorium met een 9 haar master af, met Frank van de Laar als hoofdvakdocent. Marte houdt erg van kamermuziek en is dan ook met veel plezier actief in verschillende ensembles. Zo speelt ze samen met Rinde Yildiz (altviool) en is ze de pianiste van Trio Panache (met Sabine van Lier, viool, en Elisabeth Schijns, cello). Daarnaast is ze één van de vier pianisten van het Horizonkwartet (met Riëtte Olthof, Ruben Tekelenburg en Gan Sun), waarmee ze onder andere 'Horizon' en 'Incantatie IV' van Simeon ten Holt uitvoerde. Behalve als pianiste is Marte werkzaam als onderzoeker op het gebied van duurzame energie aan de Universiteit Utrecht.

PROGRAMMA

Beethoven Cello Sonate 3 in A groot (opus 69)

  • Allegro, ma non tanto

  • Scherzo. Allegro molto

  • Adagio cantabile - Allegro vivace

Rachmaninoff, Cello Sonate I in g klein, Op. 19

  • Lento – Allegro moderato

  • Allegro scherzando

  • Andante

  • Allegro mosso


 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur