Back to All Events

Klassiek met Hanneke Rouw en Eva den Dool

Zondag 21 oktober, 15.00 uur

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.
Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.Hanneke spelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Eva van den Dool (1980) volgde haar bachelor- en master studie klassiek piano bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Ze volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam, Jean-Philippe Collard en Muza Rubackyte.

Eva is een pianiste die een grote affiniteit met kamermuziek heeft. Tijdens en na haar conservatorium studie heeft zij zich ontwikkeld op dit gebied en dit resulteerde in vele concerten in kamermuziekverband.

Ze begeleidt regelmatig jonge talenten bij o.a. concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het van Weely vioolconcours. Ook heeft zij gewerkt als correpetitor bij de Jong Talent Klas van het ArtEZ conservatorium. Met mandolinist Sebastiaan de Grebber vormt zij een duo. Zij traden o.a. op in Amsterdam, Italië, London en New York. Met Sebastiaan en Ferdinand Binnendijk (mandoline en mandoloncello) vormt ze een trio. Ook heeft Eva een pianotrio: het Trio Verano, met Isabelle Doodhagen (viool) en Ilsje Merk (cello).

PROGRAMMA

Saint-Saëns, Cello Sonate II in F groot, Op. 123

Maestoso, largamente
Scherzo con variazioni
Romanza, poco adagio
Allegro non troppo, grazioso

 Rachmaninoff, Cello Sonate I in g klein, Op. 19

Lento – Allegro moderato

Allegro scherzando

Andante

Allegro mosso

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

Earlier Event: September 30
Ekaterina Levental, De grens
Later Event: December 9
Monique Klemann (Lois Lane)