Back to All Events

Michiel Roosen: A Musical Experience

 

Zondag 19 maart 2017,  15.00 - 17.00 uur  is uitverkocht

Reserveer voor extra concert zaterdag 18 maart, 20.00-22.00 uur 

FotoMichiel1.jpg

Bij muziek gaat het op voelen, niet om de noten. Tussen de pianist en publiek moet een bijna magische interactie komen. Dit is wat Michiel als belangrijkste uitgangspunt ziet bij zijn nieuwe concert serie: ‘The musical experience’ 

Durft u het aan dit te ervaren? Durft u zich volledig te laten meenemen in de muziek? 

Er is geen uitgeprint programma, er zijn geen noten, slechts alleen de vleugel, de artiest, en het publiek. Al het andere ziet Michiel als extra afleiding, dat uiteindelijk ten koste kan gaan van de muziek. De invulling van het programma bij concerten van Michiel is nooit volledig bekend, zelfs niet bij hemzelf! Stukken variëren doorgaans van Einaudi tot Rachmaninov, en van Bach tot diverse film componisten. Daarnaast heeft hij recentelijk filmmuziek geschreven voor een korte-film. Bij de muziek zal Michiel op geheel eigen (en enthousiaste) wijze hierbij toelichtingen geven!

Michiel is in de afgelopen jaren ook te zien en te horen geweest op TV en radio. Zo heeft hij samen met de Australische zangeres Mirusia Louwerse bij Tijd voor Max gespeeld, en is hij te gast geweest in De Wereld Draait Door waar hij een deel van een Rachmaninov prelude speelde. Kort daarna maakte hij zijn debuut in Amerika in het historische Rockport Opera house in de staat Maine.

Piano spelen heeft hij voornamelijk geleerd bij Wibi Soerjadi, waarmee hij tevens het beroemde 2e pianoconcert van Rachmaninov heeft uitgevoerd op 2 vleugels. Op YouTube doet hij het ook niet slecht, met bijna 4 miljoen views op de teller worden zijn piano-video’s dagelijks nog veel bekeken!

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur


Earlier Event: February 19
Kees van Loenen: Mantel der liefde
Later Event: April 23
De mannen: "Revue unplugged"