Terug naar alle evenementen

Blues Delivery Rock me mama

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (kaart)

Blues & Ballads op Moederdag

BLUES DELIVERY is een band uit Aken, Duitsland, die blues en ballads speelt, verwijzend naar de countryblues van de jaren 1920 - nu bekend als "unplugged". Bandleider Werner Weber is een bluesliefhebber, bluesexpert en autodidactisch gitarist. Samen met Riedel Diegel, bluesharp, vormt hij sinds 1979 de ruggengraat van de band

Zanger Jupp Ebert schittert ook met zijn onmiskenbare stem als frontman van een door de meester zelf geaccrediteerde Joe Cocker Tribute Band. Met BLUES DELIVERY zingt hij meestal zacht, rokerig en zacht - en bezorgt hij het publiek kippenvel als hij plotseling zijn rockstem laat flitsen.

Riedel Diegel is een van de internationaal bekende bluesharmonicaspelers. Al in 1989 werd hij officieel wereldkampioen op zijn instrument. Hij speelt een ritmische rockstijl, zijn repertoire varieert van Noah Lewis' "Devil on the Woodpile" tot John Mayall's "Room To Move" tot moderne Chicago bluesrock. Wanneer Riedel zijn 10 minuten durende solo speelt, verbluft hij elk publiek met zijn imitatie van een passerende stoommachine.

Mark Beumers werkt al enkele jaren bij BLUES DELIVERY. Hij wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde gitaristen in de Nederlandse muziekscene. In zijn jeugd speelde hij klassieke gitaar, later volgde hij een opleiding tot jazzgitarist om in verschillende rock- en popbands te spelen, waarvan de bekendste "Yellow Pearl" is. Met BLUES DELIVERY toont hij zich een gevoelige begeleider en vindingrijke sologitarist.

Entree € 25,00 losse verkoop/ € 20,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Reserveren gewenst.

Eerdere gebeurtenis: 14 mei
Expositie Ilse Vorstenbosch
Latere gebeurtenis: 25 juni
Kentucky Snake Oil