Feb
1
to Nov 1

Expositie Marijke Dijkstra

Expositie Marijke Dijkstra

Vogel-scrolls in toneelbelichting

Vogel-scrolls in toneelbelichting

Marijke Dijkstra is al een mensenleven lang werkzaam als schilderes, zo ongemerkt al meer dan 50 jaar. “Een zoektocht in vorm en kleur die nooit ophoudt”, zo ervaart zij het schilderavontuur.  Steeds dienen zich nieuwe uitdagingen aan.  Zo ontstaat er vanzelf een veelzijdig oeuvre, van landschap tot meer abstracte kleurfestijnen.  Want kleur is niet weg te denken uit haar werk, of het nu olieverf is of aquarel.

Het werk van Marijke Dijkstra was al op veel plekken in de regio te zien , o.a. in de Deventer bergkerk (overzichtsexpositie in 2015), in de School van Frieswijk (solo-expositie in 2017) en in het Etty Hillesum Centrum (beeldverhaal silhouetten in aquarel in 2018).

In het Koetshuis-theater van De Kleine Noordijk heeft ze het afgelopen jaar al een paar series laten zien:  landschappen uit De Lofoten, daarna bloemstillevens en nu hangen er transparante vergezichten, allemaal in de aquareltechniek.   

Tot zondag 3 november hangen bovenstaande scrolls op het toneel van theater De Kleine Noordijk. Dat zijn werken op langwerpig formaat, 225 bij 45 cm, die tezamen een tweeluik of een drieluik vormen. Marijke is zelf aanwezig van 13.00 tot 15.00 uur voorafgaand aan iedere voorstelling van de SCKN.

In plaats van een feestelijke opening wordt er op zondagmiddag 3 november een feestelijk afscheid georganiseerd, waar Marijke m.b.v. een powerpoint-presentatie haar werk zal belichten vanuit de vraag:  “Compassie als kompas?”

Belangstellenden zijn , na aanmelding op info@sckn.nl of op marijke-dijkstra@hetnet.nl, welkom om 15.00 uur.

Meer informatie op www.marijkedijkstra.com

 

View Event →
Oct
20
3:00 PM15:00

Botman& Van Vleuten

Zondag 20 oktober, 15.00 uur

Love Letters, een ode aan de liefde

Worden er nog liefdesbrieven geschreven? Of 'appen' en 'swipen' we alleen nog maar? In hun nieuwe programma ‘Love Letters’ zoeken singer-songwriters Botman & Van Vleuten het antwoord op deze vraag en brengen een ode aan de liefde.

Via songs, verhalen, anekdotes en beroemde liefdesbrieven laten ze de liefde stralen – in al haar grootsheid, maar ook haar grilligheid. Romantiek, ontroering, onthutsing en humor, het komt allemaal voorbij. Het bitter en het zoet, de zin én de waanzin van de liefde…

Een vertelconcert om van te houden!

Het duo Botman & Van Vleuten wordt gevormd door zangeres Helen Botman (o.a. La Luna, Vleugelvrouw) en zanger-gitarist Peter van Vleuten. De muziek die zij brengen is een mix van eigen songs en bekende klassiekers van o.a. Leonard Cohen, Johnny Cash, Gram Parsons en Emmylou Harris.

Entree € 22,50 losse verkoop/ € 17,50 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Nov
24
3:00 PM15:00

Trio C tot de 3e

Zondag 24 november, 15.00 uur

TrioC-persfoto - mail.jpeg

Trio C tot de Derde - Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet)- speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. lHun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die hun paden kruizen. Composities van Oost- Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het onuitputtelijke klezmer- en Balkan repertoire. en soms brengen de muzikale zijpaden die ze inslaan hen zelfs tot ver over de grens van deze genres. Hun optredens zijn overigens meer dan alleen muziek. Het trio bestaat nu meer dan 20 jaar en samen hebben ze vele muzikale reizen gemaakt. Elke compositie is weer op een andere wijze ontstaan en heeft een verhaal dat ze graag met het publiek delen. Kom luisteren en dans en droom met Trio C tot de Derde!

Entree € 22,50 losse verkoop/ € 17,50 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →

Sep
29
to Sep 30

Paul van Vliet

Zondag 29 september, 15.00 uur

Leesvoorstelling UITVERKOCHT

Wel kunt u zich nog aanmelden voor de reservelijst

Paul van Vliet- foto Frank Jansen-HR.jpg

Nadat hij in mei 2018 zijn allerlaatste grote show speelde keert Paul van Vliet terug als schrijver.
Hij leest voor uit zijn boek Brieven aan God en andere mensen, dat in oktober 2018 verscheen. Het boek is inmiddels aan de zevende druk toe.

Hij vertelt zijn verhalen in de intimiteit van het Koetshuis in Wilp en laat zich op een zeer persoonlijke manier kennen.

Zonder hulpmiddel, alleen met zijn zo herkenbare stem.
Heel dichtbij en interactief met zijn publiek.

 

Cabaretier, zanger, schrijver, acteur, musicalster, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn: Paul van Vliet (1935) behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn. 

 

Entree € 22,50 losse verkoop/ € 17,50 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Aug
25
3:00 PM15:00

Opera della Casa

Er zijn weer kaarten, voorstelling is buiten!

Zondag 25 augustus, 15.00 uur

Mooi Geweest!

Opera della Casa neemt afscheid na 25 jaar.

IMG_2030.jpg

Met als thuisbasis  Groningen, toert Opera della Casa, bestaande uit de zangeressen Marlies de Waard en Angelique Wardenier zang, begeleid door pianiste Ineke Geleijns, sinds 25 jaar al door binnen- en buitenland. Met een programma vol opera en operette aria’s, op hilarische wijze aan elkaar gepraat door Marlies de Waard als Tilly Talsma. Meestal voor besloten gezelschappen maar ook op festivals, in theaters en, zoals vijf jaar geleden, in een uitverkochte Oosterpoort met de 20 jarige jubileumvoorstelling Over Tijd.

Mooi Geweest!

Na 25 jaar optreden neemt Opera della Casa afscheid met Mooi geweest!, een programma vol muzikale hoogtepunten en hilarische momenten uit al die jaren!

Geschikt voor iedereen: fans, muziekliefhebbers, maar óók voor wie uit zichzelf niet gauw naar de opera of een klassiek concert gaat.

 Huilen van ontroering of van het lachen…

 Nog één keer genieten van Opera della Casa. Van de hilarische presentatie door Tilly Talsma en sopraan Irina Mutsikova die in verrassende kostuums de prachtigste aria’s zingt terwijl Dolores van den Broek met haar pianospel alles in banen probeert te leiden.

Met als hoogtepunt; meezingen met bekende operakoren!

 

Met: Marlies de Waard en Angelique Wardenier, zang. Begeleid door pianiste Ineke Geleijns.

 

“Gek, maar goed gek! Hun kracht zit niet alleen in het komische. De drie vrouwen zijn vocaal en muzikaal professioneel geschoold en het repertoire loopt van Puccini via tal van klassieke omwegen naar de operette sector, zonder de klassieke werken echt geweld aan te doen”                            Jacques ‘d Ancona in het Dagblad v.h. Noorden.

Entree € 22,50 losse verkoop/ € 17,50 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Jun
16
3:00 PM15:00

Opening buitenpodium

Zondag 16 juni, 15.00 uur

Schermafbeelding 2019-04-14 om 10.13.39 2.png

De afgelopen maanden is vol overgave gewerkt aan een buitenpodium. Het ontwerp en de smeedkunst zijn uitgevoerd door kunstenaar Uwe Dobberstein. Een vergulde “groene man” prijkt aan de voorzijde van het podium en zal de inspiratiebron vormen voor het jaarlijkse buitenevenement dat deze keer zal plaatsvinden op deze prachtige, gloednieuwe plek. Het belooft een mooie afsluiting te worden van weer een drukbezocht theaterseizoen op de Kleine Noordijk.

Roon Staal en Miriam Mare

Het podium zal worden ingewijd door singer- songwriter Roon Staal die met groot succes ook het seizoen opende afgelopen augustus. Daarna zal Nederlands beste verhalenvertelster Miriam Mare een toepasselijk bijdrage leveren aan de middag, bijgestaan door pianist Wolfram Reisiger. De door de bezoekers gesponsorde vleugel zal wederom een prominente plaats innemen bij beide performances, waarbij het publiek mag plaatsnemen in de buitenlucht in het aanzicht van het nieuwe podium.

Mirjam Mare is afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam. Naast haar lessen in Drama op o.a. de Logopedische Opleiding in Eindhoven, groeide haar belangstelling voor het theatraal vormgeven van verhalen. En nu is ze reeds meer dan twintig jaar met haar eigen verteltheater werkzaam door het hele land, eventueel begeleid door de veelzijdige muzikant Wolfram Reisiger. Haar repertoire omvat een 60-tal verhalen, variërend van horror, liefdesverhalen, oosterse vertellingen tot sprookjes van Bomans, en andere schrijvers.

Singer- songwriter en musical acteur Roon Staal heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken. Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. Roon brengt eigen werken als Promise en Weet Waarom. Maar ook klassieke stukken en covers van onder meer The Beatles en John Denver.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
May
19
3:00 PM15:00

Brahms & Dvořák, Bevriende Grootmeesters

Zondag 19 mei 15.00 uur

Brahms & Dvořák.jpg

Brahms & Dvořák, Bevriende Grootmeesters


Als Brahms in 1875 in de commissie komt die een jaarlijkse Oostenrijkse staatsbeurs voor jonge doch arme kunstenaars verdeelt komt hem de aanvraag van een obscure Bohemer – Antonín Dvořák – onder ogen, die een gigantische hoeveelheid werk had ingediend bij zijn aanvraag. Brahms is meteen onder de indruk en samen met Eduard Hanslick, die al langer commissielid was, zorgt hij ervoor dat Dvořák maar liefst vijf opeenvolgende jaren de beurs ontvangt. Zowel Brahms als Hanslick blijven Dvořák steunen en lanceren zijn carrière in Wenen, maar Dvořák en Brahms ontwikkelen een intieme vriendschap (hoewel Dvořák de eerste jaren zijn brieven aan Brahms met “hoogvereerde Meester” begint), die tot het eind van Brahms leven zal duren.

Anna Reisener (cello), Helga Korbar (viool), Maurits Koelmans (piano, op 4 november jongstleden al in de Kleine Noordijk te horen geweest) en Sergio Sánchez (klarinet) ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij alle vier studeren. Anderhalf jaar geleden speelden zij voor het eerst samen en nu presenteren zij op 19 mei het volgende programma:

Antonín Dvořák Pianotrio no. 3, op. 65

 1. Allegro ma non troppo

 2. Allegretto grazioso

 3. Poco adagio

 4. Finale – Allegro con brio

Johannes Brahms Klarinettrio op. 114

 1. Allegro

 2. Adagio

 3. Andantino grazioso

 4. Allegro

In het voorjaar van 1883 trekt Dvořák zich gedurende acht weken terug uit het muziekleven, om aan zijn derde pianotrio (op. 65) te werken. Hij stelt daarvoor zelfs de publicatie van zijn nieuwste opera “Dimitrij” uit, hoewel hij alleen nog de laatste correcties aan zijn uitgever Simrock hoeft te sturen. Als Hanslick hem later vraagt naar zijn afwezigheid bij de prestigieuze première van zijn zesde symfonie, die tijdens de bewuste weken plaatsvond, schrijft hij dat hij zich niet van zijn werk had willen scheiden. Terwijl hij de laatste hand aan het laatste deel legt, licht hij Simrock in dat hij binnenkort naar Berlijn komt met een trio dat “geen noot te veel of te weinig” heeft en “fabelachtig” klinkt.

Twee jaar eerder reist Brahms voor het eerst naar Meiningen, waar hij met het uitstekende hoforkest van de hertog werkt. In de daaropvolgende jaren gaat hij regelmatig met het orkest en hun dirigent Hans von Bülow op tournee door Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en ook Nederland. Op het programma staan onder andere Brahms’ laatste twee symfonieën en beide pianoconcerten, met als solist afwisselend Brahms en von Bülow. Vanaf 1886 geeft Brahms echter weinig concerten, om zich te wijden aan het componeren: in dat jaar produceert hij twee pianotrio’s, twee vioolsonates, een cellosonate en zijn eerste strijkkwintet. Als hij in 1890 zijn tweede strijkkwintet voltooit, verklaart hij het echter tot zijn laatste compositie. Maar nog geen jaar later, terug in Meiningen, ontmoet hij Richard Mühlfeld, klarinettist in het hoforkest. Mühlfeld speelt zo mooi dat hij Brahms tot twee keer toe (in 1891 en 1894) uit zijn pensioen weet te lokken, de eerste keer leidt dat onder meer tot het klarinettrio (op. 114) en het klarinetkwintet (op. 115), de tweede keer schrijft Brahms zijn klarinetsonate voor Mühlfeld.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uurView Event →
Apr
7
3:00 PM15:00

Tablao Flamenco

Zondag 7 april 15.00 uur

4E8F9E68-E97F-4367-A579-BDE4BFA559A0-1 (2).jpg

Tablao Flamenco bestaat uit:

Miki Vos (dans)

Juan Peñas (zang)

Jur Vermijs (gitaar)


Miki, Juan en Jur kennen elkaar uit het Nederlandse flamencocircuit en hebben in meerdere formaties met elkaar samengespeeld. De setting waarin deze drie in Nederland woonachtige flamencomuzikanten tijdens dit concert samenspelen, vormt de essentie van alle flamenco zoals wij die nu kennen: de combinatie van dans, zang en gitaar. De etablissementen waar optredens van dit soort bezettingen plaatsvindt in Spanje worden tablaos genoemd. Een klein publiek krijgt zo van dichtbij de interacties, improvisaties en dynamiek tussen de muzikanten te zien, wat elke voorstelling uniek maakt. Het programma dat zij brengen volgt dit concept en het belooft een spectaculaire voorstelling te worden.


Juan Peñas is in 1972 geboren in Spanje, maar verhuist al op jonge leeftijd naar Nederland (Enschede). Zijn Spaanse bloed verloochent zich echter niet. Al op zeer jonge leeftijd begint hij flamenco te zingen, en volgt daarin de voetstappen van zijn opa, een goede vriend van de beroemde flamencozanger Pepe Marchena. Zijn favoriete stijlen waren toen al sevillanas en fandangos. Zijn passie voor flamenco werd verder aangewakkerd tijdens zijn bezoeken aan zijn familie in Andalucia, het hart van flamenco, waar zijn vader en moeder vandaan komen. In 1992 besloot hij zich volledig op het uitoefenen van flamenco te storten. Juan laat zich inspireren door beroemde flamencozangers als Fernando Terremoto, Caracol, Enrique Morente, Miguel Poveda en Antonio Mairena. Maar ook zijn samenwerking met flamencogitarist Onno Kramer, die hij leerde kennen tijdens Onno zijn studietijd in Enschede, groeide uit tot een hechte vriendschap en is tot op de dag van vandaag een belangrijke inspiratiebron binnen zijn flamencocarrière.
In de loop van de jaren bouwt Juan met talloze optredens in theaters in Nederland en Duitsland een uitstekende reputatie op als een gepassioneerd artiest met een authentiek flamencohart.

Miki María Vos 
(Leiden 1992), begon op vierjarige leeftijd met klassiek ballet. Daarnaast deed ze al snel jazzballet, hiphop, streetdance, musical en moderne dans. Ze werd toegelaten tot verschillende dansselecties en trad daarmee op in onder meer de Leidse Schouwburg en het Lucent Danstheater.
In 2007 begon ze vanwege haar half-Spaanse achtergrond ook met flamencodans. Al snel vond ze daarin zoveel uitdaging en plezier dat ze besloot zich qua dans volledig op flamenco te richten. Vanaf 2007 volgde ze in Nederland wekelijks meerdere lessen; eerst bij Joline Uljee, Josien Locher en Teresa Jaldón, later op Codarts bij Irene Álvarez. Daarnaast heeft ze zowel in Sevilla als in Nederland workshops, cursussen en privélessen gevolgd bij dansers als Felipe Mato, Leonor Leal, Antonio Molina ‘El Choro’, Concha Jareño, Olga Pericet, Belén Maya, Javier Latorre, Eva Yerbabuena en Patricia Guerrero. Ook nam ze – terwijl ze voor haar studie Rechten een half jaar in Granada woonde – intensief les bij Pilar Fajardo, Raimundo Benítez en Jara Heredia.
Sinds 2011 geeft ze in Leiden – naast haar studie – lessen techniek en choreografie aan beginners en vergevorderden en wordt ze steeds vaker gevraagd voor gastlessen en optredens in Nederland, Duitsland en Spanje.

Jur Vermijs
 (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook in Córdoba, Spanje gestudeerd, waar hij les heeft gehad van grootmeesters als Rafael Riqueni en Manolo Franco.
Momenteel speelt hij veel door heel Nederland met verschillende formaties en werkt hij aan eigen composities en arrangementen. Daarnaast is hij actief als flamencogitaardocent in Rotterdam.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur


View Event →
Mar
3
3:00 PM15:00

Donne Degne di Nota (Vrouwen die noten waardig zijn)

Zondag 3 maart 2019 15.00 uur

UITVERKOCHT

Liliana Bernardi.jpg

Als Duo treden Paola Volpe en Liliana Bernardi  sinds vijf jaar zeer succesvol op. In binnen en buitenland oogsten ze veel lof met hun gezamelijke spel. Zij begonnen rond Internationale Vrouwendag, dat jaarlijks op 8 maart wordt gevierd,  met het programma, “Donne Degne di Nota”- vrouwen die noten waardig zijn. Het programma rondom deze dag bereidt zich steeds meer uit. Ook onbekende vrouwlijke componisten zetten zij succesvol op de kaart. Naast vrouwelijke componisten worden er ook manlijke componisten gespeeld, die voor hun geliefden een stuk schreven. Op verzoek is er veel mogelijk met dit Duo, immers het repertoire viool/piano is groot om uit te kiezen.

Paola Volpe pianiste, debuteerde op 12-jarige leeftijd in het befaamde Theater ‘La Fenice’ in Venetië onder leiding van Piero Bellugi. Vervolgde haar studie aan het Conservatorio San Pietro a Majella in Napels onder leiding van Tita Parisi en Sergio Fiorentino. Zij is winnaar van talrijke prijzen waaronder die van de Italiaanse radio en televisie en heeft zich snel gevestigd in de grote Italiaanse theaters en belangrijke buitenlandse instellingen in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Heeft samengewerkt met verschillende dirigenten waaronder C. Zecchi, F. Caracciolo, P. Sbarcea, K. Kaufmann, H. Andrescu en anderen. In 2007 ontving ze de Sebetia Ter Prize, zilveren plaquette van de president van de Italiaanse Republiek. Regelmatig uitgenodigd als jurylid van internationale wedstrijden, waaronder: het Horowitz concours in Kiev, Het Krainev Concours in Moskou en het Concours de Valence. Zij is artistiek directeur van het internationale pianistenconcours ‘Le Muse’ in Napels en van de Società Umanitaria Fondazione Humaniter ’Massimo delle Campa’. Zij is hoofdvakdocent piano aan het San Pietro a Majella-conservatorium in Napels.

Liliana Bernardi, violiste, is Cum Laude afgestudeerd aan het Santa Cecilia Conservatorium in Rome bij Maestro Redditi, en heeft een studiebeurs gewonnen om de studie voor het Diploma of Higher Education aan de Academie van Santa Cecilia voort te zetten bij Bice Antonioni en F. Ayo. Ook behaalde zij het kamermuziekdiploma aan de Accademia Chigiana bij Zanettovitch. Zij volgde Masterclasses bij Zhislin, Kaplan, Accardo. Zij concerteert in grote solo- en orkestrale werken in Italië, Europa en het Midden-Oosten. Zij heeft samengewerkt met grote solisten waaronder: Rostropovic, U. Ughi, Vengerov, Mullova en is gedirigeerd door dirigenten zoals Muti, Chung. Zij werkte samen in de grote zalen als eerste violiste en in concertino’s in het Teatro alla Scala Philharmonic te Parma en bij het New Jersey Philarmonica Orchestra. Zij is professor aan het Morlacchi-conservatorium van Perugia en vicepresident van het A.GI.MUS in Rome, Associazione Giovanile Musicale, een genootschap voor jonge musici.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Feb
10
3:00 PM15:00

Marjolein Meijers

Zondag 10 februari 2019 15.00 uur

UITVERKOCHT

3a2d46ec-86d1-43b0-ac6a-5fe2852c58bb.jpg

Muziek!

Marjolein Meijers maakt muziek. Al een leven lang.

Met bandjes, De Berini's, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers.

"MUZIEK!" is een persoonlijke muzikale reis door hun leven. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

"MUZIEK!" staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen. Een Smaakvol vervolg op "Van Berini tot Solex!"

"MUZIEK!" bruist, zindert, lacht en ontroert. "MUZIEK!" is een Wereldband!

Wij bespelen oa.
Marjolein Meijers: zang, bas, gitaar banjo 
Walter Kuipers: viool, mandoline, bouzouki, doedelzak
Onno Kuipers: accordeon, trekzak, gitaar

Quote over de eerdere programma`s van de Marjolein Meijers Band:

De afwisseling waarmee dit alles wordt gebracht resulteert erin dat het publiek in een emotionele achtbaan terechtkomt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een recordtempo.

Muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine.’

Recensie Muziek! 't Mosterdzaadje

Bekijk promo MUZIEK! (YouTube)

recensie MUZIEK! Haarlems Dagblad

meer info: MUZIEK!

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

KRANT 2018:2019.jpeg
View Event →
Dec
9
3:00 AM03:00

Monique Klemann (Lois Lane)

Deze voorstelling is helaas uitverkocht!

Zondag 9 december, 15.00 uur

 

 

Dit concert zou aanvankelijk plaatsvinden op 3 juni, maar is verplaatst naar 9 december op verzoek van Monique. Reserveerders hebben hiervan persoonlijk een bericht ontvangen.

Intiem jazzy concert Monique Klemann begeleid door topmuzikanten! 

Monique Klemann is al een groot deel van haar leven een geziene artiest in Nederland. Ze scoorde platina albums, hits en deed grote Europese tours, maar ook na de gloriedagen met Loïs Lane heeft haar muzikale ontwikkeling nooit stilgestaan.

Met ‘Coool’ heeft Monique een artistiek hoogtepunt bereikt.

Na haar succesvolle carrière in de popmuziek ging Monique solo verder met als eerste album ‘On Patrol’, dat in 2007 verscheen.

De jazzy sound van het album oogstte veel bewondering bij de pers en gaf haar het vertrouwen zich te blijven richten op haar eigen carrière.

Dit jaar diende de gelegenheid zich aan om nieuw materiaal op te nemen.  

Met zijn lome en jazzy feel roept het mini-album ‘Coool’ een zomers gevoel op dat niet alleen past bij zonnige dagen, maar ook warmte brengt in donkere dagen.

Deze songs zijn een mooi voorproefje van wat Monique Klemann op haar nieuwe album in petto heeft voor ons; ze heeft zelden beter geklonken dan op deze opnamen.

Meer dan ooit ook spreekt er rust en gemak uit deze songs. Ditmaal heeft ze haar hart laten spreken en zijn de verwachtingen van het publiek niet leidend geweest. “Met Loïs Lane voelden we altijd de druk om met onze tijd mee te gaan, maar solo voel ik me vrij om op mijn intuïtie te vertrouwen en stijlen van de 50’s tot nu met elkaar te mengen.”

Haar samenwerking met songwriters als Arrien Molema (Room Eleven) en echtgenoot Jeroen den Hengst (Loïs Lane, Birgit Schuurman, Beatrice vdPoel) leidde in 2016 tot een oogst aan nieuwe songs die deze opnamen tot gevolg hadden.

Moniques ontdekking Coco Zhao, de eerste èchte Chinese jazz-crooner, die in eigen land grote bekendheid geniet onder de Chinese jazz-liefhebbers,  voelde zich zeer vereerd om met haar het duet ‘Coool’ op te nemen. Niet alleen voor het Nederlandse publiek is hier sprake van een unieke samenwerking, ook in China wordt uitgekeken naar de release van het nummer, dat voor de gelegenheid ook in het Chinees is vertaald door Coco.

In China zal ‘Coool’ op het JZ-label in Shanghai verschijnen.

Wanneer we in de toekomst kijken, kunnen we naast het album van Monique ook uitkijken naar een tournee door de Benelux en het verschijnen van een album in China waarop meerdere duetten met Coco zullen staan en een selectie van hun beste werk..

In Nederland verscheen ‘Coool’ bij Zip Records (San Francisco/ Amsterdam). Naast Monique Klemann tekende eigenaar Art Herman oa Sabrina Starke, Jelka van Houten, Birgit Schuurman en Defunkt.

De ruimtelijke, romantische sound kwam tot stand onderleiding van producers Sven Figee en Roland Dirkse, die gereputeerde muzikanten als Joost Kroon (drums) en JeroenVierdag (bas) inhuurden voor de optimale groove.

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Nov
25
3:00 AM03:00

Joris Linssen en Caramba

Deze voorstelling is helaas uitverkocht!

Zondag 25 november, 15.00 uur

CF069757-aangepastkopie(1).jpg

Recht uit het hart en recht door zee

Deze voorstelling wordt gesponsord door Autoservice Eefde (www.autoserviceeefde.nl)
 

Joris en zijn vrienden zetten al jaren elke theaterzaal op zijn kop. Dat doen ze vol overgave met opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Raken en geraakt worden, daar draait alles om. Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht uit het hart en recht door zee. Altijd Raak! 

Deze middag is een try-out van de theatervoorstelling die in januari in premiere zal gaan.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

View Event →
Nov
4
3:00 PM15:00

Masterclass conservatorium Amsterdam

Zondag 4 november, 15.00 uur

De Amsterdamse school voor de hoge kunsten (AHK)

De Amsterdamse school voor de hoge kunsten (AHK)

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door ANVR reisorganisatie en door PIANO TOTAAL (Marcel de Walle)

Daan Oostdam is 20 jaar oud en studeert klassiek piano aan het conservatorium Amsterdam. Ook volgt hij in binnen- en buitenland diverse masterclasses.

Het leek ons interessant om eens een kijkje te kunnen nemen in het leven van een conservatoriumstudent.  In samenwerking met het conservatorium Amsterdam nodigt Daan Oostdam zijn docent Frank Peters uit en een aantal pianisten : Xenia Evers, Jurn Tjoa en Maurits Koelmans.  Het publiek wordt deelgenoot gemaakt van een middag met verschillende speelstijlen van verschillende pianisten, een concert en masterclass waarin duidelijk wordt hoe verschillend een stuk benaderd kan worden, wat de eigen inbreng is van een student en hoe een ieder zo zijn eigen manier van spelen heeft. Uiteraard wordt de masterclass afgesloten met een klein concert. 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

View Event →
Oct
28
3:00 AM03:00

Zwevend (liederencyclus geïnspireerd op Madame Bovary)

Zondag 28 oktober 15.00 uur

Zwevend - Klein.jpg

Zwevend

Alles danst. Alles en iedereen danst. En ik sta stil en kijk.

Ben nooit een goede danser geweest.

De stroom der dingen voert haar elke dag door een jungle van beton, glas en staal. Zonder weerstand laat ze zich meedrijven, langs de auto’s en over het asfalt, wachtend op een hand die haar eruit gaat trekken. Een horizon die ze tegemoet kan rennen. 

Zwevend is een nieuwe Nederlandse liederencyclus over afwachten, de moed leren verzamelen en volwassen worden. Anne Wielink (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs) zingt de rol van ‘de vrouw’, en wordt daarbij begeleidt door Ella Kamerich op piano en Rosa Berman op viool. De muziek, tekst en regie is gedaan door Stan Geurts, die als muziektheater-maker en componist eerder werkte bij onder meer het Café Theater Festival en de Nationale Opera.

Meer informatie is te vinden op www.stangeurts.nl

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

View Event →
Oct
21
3:00 AM03:00

Klassiek met Hanneke Rouw en Marte Gerritsma

Zondag 21 oktober, 15.00 uur

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.
Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke spelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.


Marte Gerritsma is op vijf jarige leeftijd begonnen met pianoles. In de periode van 1997 tot 2006 had ze les van Ellen Dijkhuizen. In 2007 begon ze aan het conservatorium van Utrecht haar pianostudie bij Martyn van den Hoek. Ze behaalde daar in 2011 haar bachelordiploma met onderscheiding. In januari 2017 sloot ze aan het ArtEZ Conservatorium met een 9 haar master af, met Frank van de Laar als hoofdvakdocent. Marte houdt erg van kamermuziek en is dan ook met veel plezier actief in verschillende ensembles. Zo speelt ze samen met Rinde Yildiz (altviool) en is ze de pianiste van Trio Panache (met Sabine van Lier, viool, en Elisabeth Schijns, cello). Daarnaast is ze één van de vier pianisten van het Horizonkwartet (met Riëtte Olthof, Ruben Tekelenburg en Gan Sun), waarmee ze onder andere 'Horizon' en 'Incantatie IV' van Simeon ten Holt uitvoerde. Behalve als pianiste is Marte werkzaam als onderzoeker op het gebied van duurzame energie aan de Universiteit Utrecht.

PROGRAMMA

Beethoven Cello Sonate 3 in A groot (opus 69)

 • Allegro, ma non tanto

 • Scherzo. Allegro molto

 • Adagio cantabile - Allegro vivace

Rachmaninoff, Cello Sonate I in g klein, Op. 19

 • Lento – Allegro moderato

 • Allegro scherzando

 • Andante

 • Allegro mosso


 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

View Event →
Sep
30
3:00 AM03:00

Ekaterina Levental, De grens

Zondag 30 september, 15.00 uur

Schermafbeelding 2018-05-14 om 21.03.56.png

DIT CONCERT WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR STICHTING GROEN EN MENS!

Welkom in niemandsland, waar niemand zeker is.

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn.
We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.
De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.
Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

‘Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.’

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

View Event →
Aug
26
3:00 AM03:00

Zomerconcert Roon Staal

Dit concert is helaas uitverkocht!

Zondag 26 augustus 2018, 15.00 uur

Roon achter vleugel-006.jpg

DIT CONCERT WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR GALL EN GALL TWELLO!

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. 

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met veel eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera (!) Tommy van rock-group The Who in een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad Staal ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) die Staal als zijn protégé koestert. Eens zong hij voor tienduizenden football-fans het Amerikaans volkslied in een groot stadion in Seattle. Zijn repertoire laat zich echter niet beperken door Nederlands- en Engelstalig werk. Staal heeft in de afgelopen jaren ook enkele Russische nummers opgenomen en gaf optredens in het verre Oosten van Rusland.

Songs die Staal speelt op zijn concerten zijn eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt of Weet Waarom Je Leeft die diepgang geven aan het concert en onthullen waaarom hij aan de Universiteit van Amsterdam de bachelor studie Wijsbegeerte heeft gevolgd. Maar dit zijn versieringen in een breed repertoire door de Westerse muziek heen waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond, Boudewijn de Groot. Staal schuwt uitersten niet: Zo wordt zelfs Ozzy Osbourne uit de kast gehaald met Dreamer - dat hij ooit in Hollywood opnam met producer Jim Ervin. Of een crooner zoals Moon River of Blue Moon maken het dat de avond divers is.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur

View Event →
Jun
17
4:00 AM04:00

Droomtuin

Zondag 17 juni, 16.00 uur

Foto door Cora Sens

Foto door Cora Sens

Het jaarlijks terugkerend buitenevenement "Droomtuin" behelst een rondwandeling op het landgoed, waarbij diverse kleine voorstellingen worden bekeken. Het geheel wordt afgesloten met een buitenconcert, waarbij onze vleugel in het bos wordt geplaatst en de luisteraars zich daarom heen scharen. 

Dit jaar met medewerking van:

Nos Tantum, dubbelkwartet dat madrigalen ten gehore brengt

Verhalenverteller Abe van der Veen

Gitarist Tim Beattie

Het concert na de wandeling wordt ingevuld door Daan Oostdam en David de Best op vleugel. Ook is er deze keer een cateraar aanwezig die op bestelling diverse versnaperingen aan zal bieden.

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 15.30 uur

View Event →
May
27
3:00 AM03:00

Julika Marijn, Uit verdriet geboren

UITVERKOCHT

Een zoektocht naar Helene Kröller- Müller

Zondag 27 mei 2018, 15.00 uur

flyer v7-01.jpeg

‘Als ik de citroenen van Van Gogh wil begrijpen, leg ik er in mijn verbeelding maar altijd een paar naast zoals ik ze zie en dan voel ik het hemels brede verschil.’

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven. Daarover gaat Uit Verdriet Geboren. Theatermaakster Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten op grote schaal het werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika Marijn - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met ruim 3000 brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

’Lieve Sam, op mijn kalender staat: ’’De kunst is de spiegel van de ziel’’. Daarom houd ik van de kunst, omdat zij het mooiste en beste, het meest ware van mensen brengt.’

Julika Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst houdt ze en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

Marijn baseerde eerdere voorstellingen op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum en de levens van Maria Magdalena en Lady Di. Eigenzinnige vrouwen uit de geschiedenis die door Marijn ijzersterk werden neergezet in hartverwarmende voorstellingen. In Uit Verdriet Geboren neemt ze het publiek mee in het opwindende levensverhaal van Helene Kröller-Müller en werpt zo een ander licht op nalatenschap en het kijken naar kunst.

‘Het museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid en dit verdriet heet Helene.’

 

concept, script en spel: Julika Marijn || regie: Natasha Schulte || muziek: Floor Minnaert || toneelbeeld en grafisch ontwerp: Felipe Gonzáles Cabezas || dramaturgie: Floortje Bakkeren || muziek: Floor Minnaert || fotografie: Michiel Voet || artistieke adviezen: Diederik van Vleuten & Leoni Jansen || met dank aan: Eric van Loo, Bas Mühren, Lies Boelrijk, Eva Rovers, Ilonka de Haan || een initiatief van: Stichting In De Voetsporen Van

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Apr
29
3:00 AM03:00

Ontmoeting met Marita Mathijsen

Zondag 29 april 15.00 uur

‘Een bezielde schavuit’, 

Ontmoeting met Marita Mathijsen

over Jacob van Lennep 

Jacob van Lennep, de productiefste schrijver uit de vaderlandse letteren van de negentiende eeuw, en Marita Mathijsen, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, die als geen ander die eeuw weer tot leven weet te wekken: ze vormen de ideale combinatie voor een onvergetelijke middag op De Kleine Noordijk, dat op zich al de sfeer van die tijd ademt. 

De begin dit jaar verschenen biografie Een bezielde schavuit, over het roemruchte leven van Jacob van Lennep, onthult een leven dat zich niet alleen in de literatuur heeft afgespeeld. Op talloze gebieden is Van Lennep zijn letterkundige boekje te buiten gegaan. Als ‘romancier’, maar dan in de betekenis van hartenbreker en door het verwekken van buitenechtelijke kinderen. Maar ook door zich op maatschappelijk gebied met zowat alles te bemoeien waarmee een aanzienlijk persoon zich maar kon bezighouden: de aanleg van de eerste waterleiding van ons land, het redden van stadspoorten die aan vernieuwingsdrift (ook toen al) ten onder dreigden te gaan, het initiëren van de bouw van musea en luxueuze hotels. 

Marita Mathijsen weet haar toehoorders ongetwijfeld evenzeer te bezielen, door haar eruditie én enthousiasme.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Apr
22
3:00 PM15:00

Vive Piaf

Zondag 22 april 2018, 15.00 uur

Vive Piaf, Nadja Filtzer

Nadja Filtzer en haar virtuoze pianist Leo Bouwmeester nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf’s leven en chansons. Een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival, speelt en zingt Nadja nu op ons landgoed. Met nummers als Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. Nadja : "Ik voel me aan Piaf verwant. Toevallig zijn we beide klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Russische roots. En ik confronteer de geesten uit Edith’s verleden, zoals haar grote en onmogelijke liefdes.”

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 - Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

Nadja Filtzer - winnares publieksprijs 2009 Concours de la Chanson Ze studeerde af als actrice en is nu 18 jaar professioneel chansonnière, entertainer, songwriter en theatermaker. Ze zingt Jazz, Braziliaans, Tango, Franse en eigen Nederlandse Chansons, Soul en Smartlappen als Tante Sjaan.  Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja de melancholie van het oude Europa met de passie van Latijns-Amerika.

Leo Bouwmeester-Piano, begeleidde Jeroen Willems in 'Brel, de zoete oorlog' en 'Brel 2', Astrid Seriese en Izaline Calister en Leonie Jansen in 'She Got Game'. Momenteel in binnen- en buitenland tourt hij met Deborah J. Carter en Adrienne West en speelt eigen composities met zijn jazztrio.

Voice-overs: Rick Nicolet, René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven e.a./ Muzikale dramaturgie: Jan Pieter Koch/ Script: Arnost Kraus   

Voor meer informatie: www.100jaarpiaf.nl

   

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Apr
14
8:00 PM20:00

Scholten Schoenen

Alle voorstellingen uitverkocht

P1060595.jpg

Scholten Schoenen,  een toneelstuk over een familiebedrijf,  requiem voor een patriarch.

Schoenfabrikant Dick Scholten is dood. Voor zijn kinderen Sjaak, Sjoerd en Chantal, allen werkzaam in het  florerende schoenconcern van hun vader, lijkt het overlijden van de 74-jarige schoenmagnaat als een volkomen verrassing te komen. Secretaresse van het eerste uur, Martha van Dijk, treft haar baas  levenloos aan in zijn kantoor.  Een hartinfarct, luidt de waarschijnlijkheidsdiagnose.                                                 

Tijdens de nachtwake bij zijn stoffelijk overschot buigen zijn kinderen zich samen met zijn secretaresse over het afscheid van de directeur van Scholten Schoenen: een rouwbericht voor in de krant, een uitvaart-toespraak en passende muziek worden gewogen en gemarineerd in jenever en oude herinneringen .                                                                  

Over de doden niets dan goeds?  Hoe helder is de hemel bij deze donderslag?

 

Na ‘Post van J’, ‘De Profundis’ en ‘Een hoop gedoe onderweg naar het einde van de nacht’ verrassen Caroline Buitenhuis, Ingrid Dijkstra, Fennie van Lobberegt, Bertus de Vries, Aad van der Waal en Peter-Jan de Wilde u met dit nieuwe toneelstuk ‘Scholten Schoenen’, geschreven door Peter-jan de Wilde, dat in hun inmiddels vertrouwde thuishaven op het Landgoed Kleine Noordijk in première zal gaan.

 

Entree € 15,00 incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open op zaterdag vanaf 19.30 uur en op zondag vanaf 14.30 uur

View Event →
Feb
11
3:00 AM03:00

Pianoduo Beth&Flo

Zondag 11 februari 2018, 15.00 uur UITVERKOCHT

 

Klassieke muziek met een vleugeltje theater

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Meer informatie is te vinden op hun website:

https://bethflo.com/

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Nov
19
3:00 AM03:00

De Andersons, Hier dooft niets

Zondag 19 november 2017, 15.00 uur

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering mét als speciale gast Gerda Havertong

Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling 'Stockholm sneeuwt' en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme.

Nu reist dit sprankelende kleinkunstgezelschap door het land met 'Hier Dooft Niets', een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden.

Daarnaast gaan ze een uitdaging aan die ervoor zorgt dat ‘Hier Dooft Niets’ elke keer anders is: als extra traktatie nodigen ze iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Deze middag is dat actrice, zangeres, presentatrice en Sesamstraat icoon Gerda Havertong. Zij zal als onderdeel van dit theaterconcert vertellen over wat haar verwondert, inspireert en beweegt.

“Wonderschone liedjes”, “Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.”, “Een warme en overdonderende gebeurtenis”.

www.deandersons.nl

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Nov
5
3:00 PM15:00

Kees van Loenen, Mantel der Liefde

Zondag 5 november 2017, 15.00 uur

Theatrale voordracht over een mantelzorger

Kees van Loenen is zowel auteur als acteur. Hij schrijft op meesterlijke wijze verhalen over personages die het publiek deelgenoot maakt van hun diepe, innerlijke roerselen en draagt deze teksten zelf voor. Hij maakte jarenlang zijn eigen solo voorstellingen waarmee hij langs vele theaters door Nederland en België toerde. In 1985 werd hij genomineerd voor de Hans Snoeckprijs.

Daarna was hij vast acteur bij Theatergroep Het Waterhuis, waar hij zich ontwikkelde zich als toneelschrijver en regisseur. Het stuk over kindsoldaten ‘De Meisjes van Aboke’ maakte furore en zijn tekst werd in 2001 genomineerd voor De 1000-Watt-Prijs.

Mantel der Liefde verhaalt over een mantelzorger van een Alzheimerpatiënt

‘Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.’

Kees schreef dit stuk om mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Hij maaktduidelijk wat een mantelzorger van een dierbare zoal doormaakt. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Oct
27
3:00 PM15:00

Boekpresentatie: "Barbara Hoose, haar beste verhalen"

HPIM0079.jpg

Barbara Hoose

Haar beste verhalen

De mooiste verhalen van Barbara Hoose zijn nu gebundeld in een boek als een hommage aan haar als geliefde, graag geziene, maar vooral ook veelzijdige en kundige journaliste van het Voorster Nieuws. Haar reportages en verhalen vormen samen een mooi beeld van de regio waar zij met zoveel liefde over schreef.  Maar meer nog wordt zij herinnerd, sinds zij op 20 april overleed. Haar laatste verslag schreef zij over het optreden van Lenny Kuhr op de Kleine Noordijk, met als titel: "Gekust door de eeuwigheid". Toeval?  Met dit boek wordt zij niet vergeten en dragen haar verhalen bij aan de geschiedenis van onze streek. 

Op vrijdag 27 oktober om 15.00 uur zal Burgemeester Drs. J.T.H.M. Penninx het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Aansluitend verzorgt Lenny Kuhr een optreden, waarna het boek alleen deze middag te koop is tegen het gereduceerde tarief van € 14,95 (winkelprijs € 19,95)

Reserveren is wenselijk!

Entree € 10,00 incl. koffie of thee. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Oct
22
3:00 PM15:00

Marjolein Meijers, Van Berini to Solex

Zondag 22 oktober 2017, 15.00 uur

 

van Iers, Americana, cayun en old time tot eigen muziek

Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.

In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach.

Algemeen Dagblad over ‘Solex’:

“De vrolijke liedjes en nummers grijpen je naar de strot.”

 

Leids Dagblad:

“Haar repertoire reikt van vrolijke uitbundigheid tot ingehouden ontroerende nummers, aangevuld met haar Rotterdamse gevoel voor humor.”

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Sep
24
3:00 PM15:00

Elvira Out, Kill your darlings

Zondag 24 september 2017, 15.00 uur

One woman soap

In september 2013 wordt actrice Elvira Out gebeld of ze Bianca Bouwhuis wil spelen in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze twijfelt, want hoe artistiek verantwoord is spelen in een soap nu helemaal? Toch doet ze auditie, krijgt de rol en tot ieders verbazing geniet ze volop van de glitter en glamour, de  aandacht, het herkend worden op straat. Ze wordt gezien. Ze heeft bestaansrecht en voelt zich succesvol en geslaagd als nooit tevoren. Tot ze een telefoontje krijgt of ze na het draaien nog even bij de producent komt zitten…

In deze tragi-komische voorstelling gaat Elvira Out in een mix van spel en zang het gesprek aan met het publiek over vallen en opstaan. Zij speelt de teloorgang van een soapdiva, om vervolgens haar eigen zeepbel door te prikken en openhartig te vertellen hoe zij zich een loser voelde toen GTST voor haar ophield. Fictie en realiteit lopen in elkaar over en het publiek is niet alleen toeschouwer maar ook deelnemer aan deze persoonlijke reis.

Script, spel en zang: Elvira Out
Eindregie en scriptadvies: Peter de Baan

'Een fenomenale voorstelling, die raakt, ontroert, aan het lachen maakt en je aan het denken zet over je eigen verloren darlings. En haar prachtige zang bezorgde me kippenvel'. 
‘Theater met impact, vanwege het persoonlijke karakter’
‘Geestig, ontroerend en heel herkenbaar’

‘Dit is niet zomaar een toneelstukje, maar een persoonlijk verhaal waarbij de emoties uit haar tenen komen’

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Sep
1
to Jul 1

Expositie Irene Vinkenburg

Irene Vinkenburg (1969) is kunstschilder in de klassieke zin van het woord. Zij maakt realistische olieverfschilderijen van landschappen. Haar werk is te zien in de stallen van het koetshuis en te bekijken voor en na voorstellingen en overige openstellingen van het koetshuis. 

“Eigenlijk hoef ik mijn werk nooit uit te leggen. In de gewone wereld tenminste. Het streven naar schoonheid is daar redelijk vanzelfsprekend. Echter, in de wereld van de hedendaagse kunst zoals ik die heb leren kennen op de kunstacademie, is dat anders. Daar moet je alles uitleggen. Ook waarom je streeft naar schoonheid.

Op zich vind ik het wel goed dat je steeds gedwongen wordt je eigen werk te bevragen. Waarom maak ik juist dit werk en niet iets anders? Waarom maak ik überhaupt kunst? En waarom zoek ik daarin naar schoonheid? Waarom zoeken mensen naar schoonheid? Daar zijn boeken over vol geschreven, en ik heb er veel gelezen, maar eerlijk gezegd weet ik het antwoord nog steeds niet. Dat ik meer wil dan gewoon een mooi plaatje schilderen, dat weet ik wel. Ergens heeft het iets te maken met leren het hart te openen. Zonder open hart betekent kunst niets."

www.irenevinkenburg.nl

i.vinkenburg@gmail.com

Lente in Epse web klein.jpg
View Event →
Jun
18
3:00 PM15:00

Droomtuin 2017: Beleef de Natuur met muziek en verhalen

Zondag 18 juni, 15.00 uur

Foto: Cora Sens

Foto: Cora Sens

Ontmoet
een verhalenverteller, een romantische jongeling en een didgeridoo speler in de droomtuin van Landgoed Kleine Noordijk. Laat je meevoeren in hun sfeer en verbind je met hun magie.

Luister
naar dromerige klanken en laat je verleiden tot nostalgisch mijmeren over voorbije en toekomstige zomers. Twee jonge pianisten trakteren op een buitenconcert, waarbij ook (vreemde) vogels welkom zijn.

Kijk
onderweg naar wat de natuur geeft en wat de mens heeft toegevoegd. Kunstenaars van Beeldhouwgroep Wilpse Klei exposeren. 

Geniet
van kleuren, klanken, beelden en verhalen en kom op 18 juni om deze unieke buitenbeleving mee te maken in Wilp!


Aan dit programma werken dit jaar mee:

MT- Yidaki
Abe van der Veen
Billy de Walle
Beeldhouwgroep Wilpse Klei
Daan Oostdam en David de Best

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur. Houd rekening met weersomstandigheden v.w.b. kleding en schoeisel!
View Event →
May
21
3:00 PM15:00

Engelse middag: "A tribute to Jane Austen"

Zondag 21 mei, 15.00 uur

Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat Jane Austen is overleden. Esther Linssen, Marijke Lemmerman en Jaap Eilander brengen een programma met als thema: "A tribute to Jane Austen". Daarin laten zij het publiek kennismaken met de wereld van deze beroemde Engelse schrijfster in de vorm van een liederenprogramma gebaseerd op de vocale en instrumentale muziek uit haar tijd en muziekstukken die zij zelf verzamelde en uitvoerde. De stukken worden afgewisseld door bijpassende voordrachten van Engelstalige teksten uit het werk van Jane Austen door Marijke Lemmerman, die haar medewerking verleende aan de serie Kasteelconcerten rondom Jane Austen en aan het Jane Austenbal in Kasteel de Cannenburgh, georganiseerd door de Jane Austen Society Nederland. 

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Apr
23
3:00 PM15:00

De mannen: "Revue unplugged"

UITVERKOCHT

Zondag 23 april 2017, 15.00 - 17.00 uur

Wij, De Mannen, brengen een muzikale theater voorstelling van circa 75 minuten (zonder pauze) waarin wij Nederlandstalige nummers brengen in een geheel nieuwe jas. 

Samen met onze pianist brengen wij bekende nummers van o.a. Toon Hermans, Adele Bloemendaal, Annie M.G. Schmidt & Wim Sonneveld. Maar ook prachtige, onbekende nummers passeren de revue.  

Wij omschrijven onze stijl graag als ‘Revue Unplugged’. Revue zónder de veren, maar mét de dansjes; kleine sketches; rokkostuums en prachtige liedjes. 

Door onze eigentijdse bewerkingen van de nummers blijft het jong, fris en ook voor de huidige generatie leuk om naar te kijken & luisteren! 

De mannen: Kris Kauffmann en Tessa Jimmink/ Pianist: Pim Kamp/ Regisseur: Marijn Brouwers

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Mar
19
3:00 PM15:00

Michiel Roosen: A Musical Experience

 

Zondag 19 maart 2017,  15.00 - 17.00 uur  is uitverkocht

Reserveer voor extra concert zaterdag 18 maart, 20.00-22.00 uur 

FotoMichiel1.jpg

Bij muziek gaat het op voelen, niet om de noten. Tussen de pianist en publiek moet een bijna magische interactie komen. Dit is wat Michiel als belangrijkste uitgangspunt ziet bij zijn nieuwe concert serie: ‘The musical experience’ 

Durft u het aan dit te ervaren? Durft u zich volledig te laten meenemen in de muziek? 

Er is geen uitgeprint programma, er zijn geen noten, slechts alleen de vleugel, de artiest, en het publiek. Al het andere ziet Michiel als extra afleiding, dat uiteindelijk ten koste kan gaan van de muziek. De invulling van het programma bij concerten van Michiel is nooit volledig bekend, zelfs niet bij hemzelf! Stukken variëren doorgaans van Einaudi tot Rachmaninov, en van Bach tot diverse film componisten. Daarnaast heeft hij recentelijk filmmuziek geschreven voor een korte-film. Bij de muziek zal Michiel op geheel eigen (en enthousiaste) wijze hierbij toelichtingen geven!

Michiel is in de afgelopen jaren ook te zien en te horen geweest op TV en radio. Zo heeft hij samen met de Australische zangeres Mirusia Louwerse bij Tijd voor Max gespeeld, en is hij te gast geweest in De Wereld Draait Door waar hij een deel van een Rachmaninov prelude speelde. Kort daarna maakte hij zijn debuut in Amerika in het historische Rockport Opera house in de staat Maine.

Piano spelen heeft hij voornamelijk geleerd bij Wibi Soerjadi, waarmee hij tevens het beroemde 2e pianoconcert van Rachmaninov heeft uitgevoerd op 2 vleugels. Op YouTube doet hij het ook niet slecht, met bijna 4 miljoen views op de teller worden zijn piano-video’s dagelijks nog veel bekeken!

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur


View Event →