Sep
1
to Jul 1

Expositie Irene Vinkenburg

Irene Vinkenburg (1969) is kunstschilder in de klassieke zin van het woord. Zij maakt realistische olieverfschilderijen van landschappen. Haar werk is te zien in de stallen van het koetshuis en te bekijken voor en na voorstellingen en overige openstellingen van het koetshuis. 

“Eigenlijk hoef ik mijn werk nooit uit te leggen. In de gewone wereld tenminste. Het streven naar schoonheid is daar redelijk vanzelfsprekend. Echter, in de wereld van de hedendaagse kunst zoals ik die heb leren kennen op de kunstacademie, is dat anders. Daar moet je alles uitleggen. Ook waarom je streeft naar schoonheid.

Op zich vind ik het wel goed dat je steeds gedwongen wordt je eigen werk te bevragen. Waarom maak ik juist dit werk en niet iets anders? Waarom maak ik überhaupt kunst? En waarom zoek ik daarin naar schoonheid? Waarom zoeken mensen naar schoonheid? Daar zijn boeken over vol geschreven, en ik heb er veel gelezen, maar eerlijk gezegd weet ik het antwoord nog steeds niet. Dat ik meer wil dan gewoon een mooi plaatje schilderen, dat weet ik wel. Ergens heeft het iets te maken met leren het hart te openen. Zonder open hart betekent kunst niets."

www.irenevinkenburg.nl

i.vinkenburg@gmail.com

Lente in Epse web klein.jpg
View Event →
Feb
11
3:00 AM03:00

Pianoduo Beth&Flo

Zondag 11 februari 2018, 15.00 uur

Klassieke muziek met een vleugeltje theater

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Meer informatie is te vinden op hun website:

https://bethflo.com/

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Mar
18
3:00 AM03:00

Monique Klemann (Lois Lane)

Zondag 18 maart 2018, 15.00 uur

Intiem jazzy concert Monique Klemann begeleid door topmuzikanten! 

Monique Klemann is al een groot deel van haar leven een geziene artiest in Nederland. Ze scoorde platina albums, hits en deed grote Europese tours, maar ook na de gloriedagen met Loïs Lane heeft haar muzikale ontwikkeling nooit stilgestaan.

Met ‘Coool’ heeft Monique een artistiek hoogtepunt bereikt.

Na haar succesvolle carrière in de popmuziek ging Monique solo verder met als eerste album ‘On Patrol’, dat in 2007 verscheen.

De jazzy sound van het album oogstte veel bewondering bij de pers en gaf haar het vertrouwen zich te blijven richten op haar eigen carrière.

Dit jaar diende de gelegenheid zich aan om nieuw materiaal op te nemen.  

Met zijn lome en jazzy feel roept het mini-album ‘Coool’ een zomers gevoel op dat niet alleen past bij zonnige dagen, maar ook warmte brengt in donkere dagen.

Deze songs zijn een mooi voorproefje van wat Monique Klemann op haar nieuwe album in petto heeft voor ons; ze heeft zelden beter geklonken dan op deze opnamen.

Meer dan ooit ook spreekt er rust en gemak uit deze songs. Ditmaal heeft ze haar hart laten spreken en zijn de verwachtingen van het publiek niet leidend geweest. “Met Loïs Lane voelden we altijd de druk om met onze tijd mee te gaan, maar solo voel ik me vrij om op mijn intuïtie te vertrouwen en stijlen van de 50’s tot nu met elkaar te mengen.”

Haar samenwerking met songwriters als Arrien Molema (Room Eleven) en echtgenoot Jeroen den Hengst (Loïs Lane, Birgit Schuurman, Beatrice vdPoel) leidde in 2016 tot een oogst aan nieuwe songs die deze opnamen tot gevolg hadden.

Moniques ontdekking Coco Zhao, de eerste èchte Chinese jazz-crooner, die in eigen land grote bekendheid geniet onder de Chinese jazz-liefhebbers,  voelde zich zeer vereerd om met haar het duet ‘Coool’ op te nemen. Niet alleen voor het Nederlandse publiek is hier sprake van een unieke samenwerking, ook in China wordt uitgekeken naar de release van het nummer, dat voor de gelegenheid ook in het Chinees is vertaald door Coco.

In China zal ‘Coool’ op het JZ-label in Shanghai verschijnen.

Wanneer we in de toekomst kijken, kunnen we naast het album van Monique ook uitkijken naar een tournee door de Benelux en het verschijnen van een album in China waarop meerdere duetten met Coco zullen staan en een selectie van hun beste werk..

In Nederland verscheen ‘Coool’ bij Zip Records (San Francisco/ Amsterdam). Naast Monique Klemann tekende eigenaar Art Herman oa Sabrina Starke, Jelka van Houten, Birgit Schuurman en Defunkt.

De ruimtelijke, romantische sound kwam tot stand onderleiding van producers Sven Figee en Roland Dirkse, die gereputeerde muzikanten als Joost Kroon (drums) en JeroenVierdag (bas) inhuurden voor de optimale groove.

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Apr
22
3:00 PM15:00

Vive Piaf

Zondag 22 april 2018, 15.00 uur

Vive Piaf, Nadja Filtzer

Nadja Filtzer en haar virtuoze pianist Leo Bouwmeester nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf’s leven en chansons. Een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival, speelt en zingt Nadja nu op ons landgoed. Met nummers als Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. Nadja : "Ik voel me aan Piaf verwant. Toevallig zijn we beide klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Russische roots. En ik confronteer de geesten uit Edith’s verleden, zoals haar grote en onmogelijke liefdes.”

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 - Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

Nadja Filtzer - winnares publieksprijs 2009 Concours de la Chanson Ze studeerde af als actrice en is nu 18 jaar professioneel chansonnière, entertainer, songwriter en theatermaker. Ze zingt Jazz, Braziliaans, Tango, Franse en eigen Nederlandse Chansons, Soul en Smartlappen als Tante Sjaan.  Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja de melancholie van het oude Europa met de passie van Latijns-Amerika.

Leo Bouwmeester-Piano, begeleidde Jeroen Willems in 'Brel, de zoete oorlog' en 'Brel 2', Astrid Seriese en Izaline Calister en Leonie Jansen in 'She Got Game'. Momenteel in binnen- en buitenland tourt hij met Deborah J. Carter en Adrienne West en speelt eigen composities met zijn jazztrio.

Voice-overs: Rick Nicolet, René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven e.a./ Muzikale dramaturgie: Jan Pieter Koch/ Script: Arnost Kraus   

Voor meer informatie: www.100jaarpiaf.nl

   

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
May
27
3:00 AM03:00

Julika Marijn, Uit verdriet geboren

Een zoektocht naar Helene Kröller- Müller

Zondag 27 mei 2018, 15.00 uur

flyer v7-01.jpeg

‘Als ik de citroenen van Van Gogh wil begrijpen, leg ik er in mijn verbeelding maar altijd een paar naast zoals ik ze zie en dan voel ik het hemels brede verschil.’

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven. Daarover gaat Uit Verdriet Geboren. Theatermaakster Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten op grote schaal het werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika Marijn - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met ruim 3000 brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

’Lieve Sam, op mijn kalender staat: ’’De kunst is de spiegel van de ziel’’. Daarom houd ik van de kunst, omdat zij het mooiste en beste, het meest ware van mensen brengt.’

Julika Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst houdt ze en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

Marijn baseerde eerdere voorstellingen op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum en de levens van Maria Magdalena en Lady Di. Eigenzinnige vrouwen uit de geschiedenis die door Marijn ijzersterk werden neergezet in hartverwarmende voorstellingen. In Uit Verdriet Geboren neemt ze het publiek mee in het opwindende levensverhaal van Helene Kröller-Müller en werpt zo een ander licht op nalatenschap en het kijken naar kunst.

‘Het museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid en dit verdriet heet Helene.’

 

concept, script en spel: Julika Marijn || regie: Natasha Schulte || muziek: Floor Minnaert || toneelbeeld en grafisch ontwerp: Felipe Gonzáles Cabezas || dramaturgie: Floortje Bakkeren || muziek: Floor Minnaert || fotografie: Michiel Voet || artistieke adviezen: Diederik van Vleuten & Leoni Jansen || met dank aan: Eric van Loo, Bas Mühren, Lies Boelrijk, Eva Rovers, Ilonka de Haan || een initiatief van: Stichting In De Voetsporen Van

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →

Nov
19
3:00 AM03:00

De Andersons, Hier dooft niets

Zondag 19 november 2017, 15.00 uur

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering mét als speciale gast Gerda Havertong

Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling 'Stockholm sneeuwt' en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme.

Nu reist dit sprankelende kleinkunstgezelschap door het land met 'Hier Dooft Niets', een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden.

Daarnaast gaan ze een uitdaging aan die ervoor zorgt dat ‘Hier Dooft Niets’ elke keer anders is: als extra traktatie nodigen ze iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Deze middag is dat actrice, zangeres, presentatrice en Sesamstraat icoon Gerda Havertong. Zij zal als onderdeel van dit theaterconcert vertellen over wat haar verwondert, inspireert en beweegt.

“Wonderschone liedjes”, “Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.”, “Een warme en overdonderende gebeurtenis”.

www.deandersons.nl

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Nov
5
3:00 PM15:00

Kees van Loenen, Mantel der Liefde

Zondag 5 november 2017, 15.00 uur

Theatrale voordracht over een mantelzorger

Kees van Loenen is zowel auteur als acteur. Hij schrijft op meesterlijke wijze verhalen over personages die het publiek deelgenoot maakt van hun diepe, innerlijke roerselen en draagt deze teksten zelf voor. Hij maakte jarenlang zijn eigen solo voorstellingen waarmee hij langs vele theaters door Nederland en België toerde. In 1985 werd hij genomineerd voor de Hans Snoeckprijs.

Daarna was hij vast acteur bij Theatergroep Het Waterhuis, waar hij zich ontwikkelde zich als toneelschrijver en regisseur. Het stuk over kindsoldaten ‘De Meisjes van Aboke’ maakte furore en zijn tekst werd in 2001 genomineerd voor De 1000-Watt-Prijs.

Mantel der Liefde verhaalt over een mantelzorger van een Alzheimerpatiënt

‘Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.’

Kees schreef dit stuk om mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Hij maaktduidelijk wat een mantelzorger van een dierbare zoal doormaakt. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Oct
27
3:00 PM15:00

Boekpresentatie: "Barbara Hoose, haar beste verhalen"

HPIM0079.jpg

Barbara Hoose

Haar beste verhalen

De mooiste verhalen van Barbara Hoose zijn nu gebundeld in een boek als een hommage aan haar als geliefde, graag geziene, maar vooral ook veelzijdige en kundige journaliste van het Voorster Nieuws. Haar reportages en verhalen vormen samen een mooi beeld van de regio waar zij met zoveel liefde over schreef.  Maar meer nog wordt zij herinnerd, sinds zij op 20 april overleed. Haar laatste verslag schreef zij over het optreden van Lenny Kuhr op de Kleine Noordijk, met als titel: "Gekust door de eeuwigheid". Toeval?  Met dit boek wordt zij niet vergeten en dragen haar verhalen bij aan de geschiedenis van onze streek. 

Op vrijdag 27 oktober om 15.00 uur zal Burgemeester Drs. J.T.H.M. Penninx het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Aansluitend verzorgt Lenny Kuhr een optreden, waarna het boek alleen deze middag te koop is tegen het gereduceerde tarief van € 14,95 (winkelprijs € 19,95)

Reserveren is wenselijk!

Entree € 10,00 incl. koffie of thee. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Oct
22
3:00 PM15:00

Marjolein Meijers, Van Berini to Solex

Zondag 22 oktober 2017, 15.00 uur

 

van Iers, Americana, cayun en old time tot eigen muziek

Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Al die tijd werd haar muziek steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.

In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven, samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers. Het drietal brengt de allermooiste oude liedjes, maar ook gloednieuwe, afwisselend spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn, wordt alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach.

Algemeen Dagblad over ‘Solex’:

“De vrolijke liedjes en nummers grijpen je naar de strot.”

 

Leids Dagblad:

“Haar repertoire reikt van vrolijke uitbundigheid tot ingehouden ontroerende nummers, aangevuld met haar Rotterdamse gevoel voor humor.”

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Sep
24
3:00 PM15:00

Elvira Out, Kill your darlings

Zondag 24 september 2017, 15.00 uur

One woman soap

In september 2013 wordt actrice Elvira Out gebeld of ze Bianca Bouwhuis wil spelen in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze twijfelt, want hoe artistiek verantwoord is spelen in een soap nu helemaal? Toch doet ze auditie, krijgt de rol en tot ieders verbazing geniet ze volop van de glitter en glamour, de  aandacht, het herkend worden op straat. Ze wordt gezien. Ze heeft bestaansrecht en voelt zich succesvol en geslaagd als nooit tevoren. Tot ze een telefoontje krijgt of ze na het draaien nog even bij de producent komt zitten…

In deze tragi-komische voorstelling gaat Elvira Out in een mix van spel en zang het gesprek aan met het publiek over vallen en opstaan. Zij speelt de teloorgang van een soapdiva, om vervolgens haar eigen zeepbel door te prikken en openhartig te vertellen hoe zij zich een loser voelde toen GTST voor haar ophield. Fictie en realiteit lopen in elkaar over en het publiek is niet alleen toeschouwer maar ook deelnemer aan deze persoonlijke reis.

Script, spel en zang: Elvira Out
Eindregie en scriptadvies: Peter de Baan

'Een fenomenale voorstelling, die raakt, ontroert, aan het lachen maakt en je aan het denken zet over je eigen verloren darlings. En haar prachtige zang bezorgde me kippenvel'. 
‘Theater met impact, vanwege het persoonlijke karakter’
‘Geestig, ontroerend en heel herkenbaar’

‘Dit is niet zomaar een toneelstukje, maar een persoonlijk verhaal waarbij de emoties uit haar tenen komen’

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur
View Event →
Jun
18
3:00 PM15:00

Droomtuin 2017: Beleef de Natuur met muziek en verhalen

Zondag 18 juni, 15.00 uur

Foto: Cora Sens

Foto: Cora Sens

Ontmoet
een verhalenverteller, een romantische jongeling en een didgeridoo speler in de droomtuin van Landgoed Kleine Noordijk. Laat je meevoeren in hun sfeer en verbind je met hun magie.

Luister
naar dromerige klanken en laat je verleiden tot nostalgisch mijmeren over voorbije en toekomstige zomers. Twee jonge pianisten trakteren op een buitenconcert, waarbij ook (vreemde) vogels welkom zijn.

Kijk
onderweg naar wat de natuur geeft en wat de mens heeft toegevoegd. Kunstenaars van Beeldhouwgroep Wilpse Klei exposeren. 

Geniet
van kleuren, klanken, beelden en verhalen en kom op 18 juni om deze unieke buitenbeleving mee te maken in Wilp!


Aan dit programma werken dit jaar mee:

MT- Yidaki
Abe van der Veen
Billy de Walle
Beeldhouwgroep Wilpse Klei
Daan Oostdam en David de Best

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Ontvangst vanaf 14.30 uur. Houd rekening met weersomstandigheden v.w.b. kleding en schoeisel!
View Event →
May
21
3:00 PM15:00

Engelse middag: "A tribute to Jane Austen"

Zondag 21 mei, 15.00 uur

Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat Jane Austen is overleden. Esther Linssen, Marijke Lemmerman en Jaap Eilander brengen een programma met als thema: "A tribute to Jane Austen". Daarin laten zij het publiek kennismaken met de wereld van deze beroemde Engelse schrijfster in de vorm van een liederenprogramma gebaseerd op de vocale en instrumentale muziek uit haar tijd en muziekstukken die zij zelf verzamelde en uitvoerde. De stukken worden afgewisseld door bijpassende voordrachten van Engelstalige teksten uit het werk van Jane Austen door Marijke Lemmerman, die haar medewerking verleende aan de serie Kasteelconcerten rondom Jane Austen en aan het Jane Austenbal in Kasteel de Cannenburgh, georganiseerd door de Jane Austen Society Nederland. 

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Apr
23
3:00 PM15:00

De mannen: "Revue unplugged"

UITVERKOCHT

Zondag 23 april 2017, 15.00 - 17.00 uur

Wij, De Mannen, brengen een muzikale theater voorstelling van circa 75 minuten (zonder pauze) waarin wij Nederlandstalige nummers brengen in een geheel nieuwe jas. 

Samen met onze pianist brengen wij bekende nummers van o.a. Toon Hermans, Adele Bloemendaal, Annie M.G. Schmidt & Wim Sonneveld. Maar ook prachtige, onbekende nummers passeren de revue.  

Wij omschrijven onze stijl graag als ‘Revue Unplugged’. Revue zónder de veren, maar mét de dansjes; kleine sketches; rokkostuums en prachtige liedjes. 

Door onze eigentijdse bewerkingen van de nummers blijft het jong, fris en ook voor de huidige generatie leuk om naar te kijken & luisteren! 

De mannen: Kris Kauffmann en Tessa Jimmink/ Pianist: Pim Kamp/ Regisseur: Marijn Brouwers

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Mar
19
3:00 PM15:00

Michiel Roosen: A Musical Experience

 

Zondag 19 maart 2017,  15.00 - 17.00 uur  is uitverkocht

Reserveer voor extra concert zaterdag 18 maart, 20.00-22.00 uur 

FotoMichiel1.jpg

Bij muziek gaat het op voelen, niet om de noten. Tussen de pianist en publiek moet een bijna magische interactie komen. Dit is wat Michiel als belangrijkste uitgangspunt ziet bij zijn nieuwe concert serie: ‘The musical experience’ 

Durft u het aan dit te ervaren? Durft u zich volledig te laten meenemen in de muziek? 

Er is geen uitgeprint programma, er zijn geen noten, slechts alleen de vleugel, de artiest, en het publiek. Al het andere ziet Michiel als extra afleiding, dat uiteindelijk ten koste kan gaan van de muziek. De invulling van het programma bij concerten van Michiel is nooit volledig bekend, zelfs niet bij hemzelf! Stukken variëren doorgaans van Einaudi tot Rachmaninov, en van Bach tot diverse film componisten. Daarnaast heeft hij recentelijk filmmuziek geschreven voor een korte-film. Bij de muziek zal Michiel op geheel eigen (en enthousiaste) wijze hierbij toelichtingen geven!

Michiel is in de afgelopen jaren ook te zien en te horen geweest op TV en radio. Zo heeft hij samen met de Australische zangeres Mirusia Louwerse bij Tijd voor Max gespeeld, en is hij te gast geweest in De Wereld Draait Door waar hij een deel van een Rachmaninov prelude speelde. Kort daarna maakte hij zijn debuut in Amerika in het historische Rockport Opera house in de staat Maine.

Piano spelen heeft hij voornamelijk geleerd bij Wibi Soerjadi, waarmee hij tevens het beroemde 2e pianoconcert van Rachmaninov heeft uitgevoerd op 2 vleugels. Op YouTube doet hij het ook niet slecht, met bijna 4 miljoen views op de teller worden zijn piano-video’s dagelijks nog veel bekeken!

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur


View Event →
Feb
19
3:00 PM15:00

Kees van Loenen: Mantel der liefde

LET OP. Deze voorstelling is wegens omstandigheden opgeschort tot nader te noemen datum. Zodra deze datum bekend is vermelden wij dit direct.

Zondag 19 februari 15.00 - 17.00 uur gaat niet door!

Een theatrale voordracht over de mantelzorger van een Alzheimerpatiënt

‘Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.’

Kees schreef dit stuk om mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Hij maaktduidelijk wat een mantelzorger van een dierbare zoal doormaakt. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning.

Bij het nagesprek is ook een arts of verpleegkundige aanwezig, waardoor De Mantel der Liefde’ ook een helder beeld geeft over het verloop van de ziekte van Alzheimer en de emotionele gevolgen daarvan. Dat geeft veel stof tot napraten voor zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners.

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Jan
22
3:00 PM15:00

Lenny Kuhr: "Gekust Door de Eeuwigheid"

UITVERKOCHT

Zondag 22 januari 2017,  15.00 - 17.00 uur

 

In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult.

Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren.

Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijnen waar je, als je je er voor open stelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid.

Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

Je hebt mijn ziel geraakt, mijn hart getroost en mijn zinnen verzet / Miranda van Kralingen

Met Reinier Voet, gitaar en Mischa Kool, basgitaar.

Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

 

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

Hieronder de recensie uit het Haarlems Dagblad 17 oktober 2016!

Haarlems Dagblad recensie

View Event →
Nov
13
3:00 PM15:00

Willem Mook: "Zo klonk Amsterdam in 1615!"

Zondag 13 november 2016, 15.00 - 17.00 uur

We hebben allemaal wel een voorstelling van hoe de Nederlandse Gouden Eeuw eruit zag. Wie kent immers niet de schilderijen van Rembrandt, Hals en Vermeer? Maar ... wie heeft er een voorstelling van de muziek van die tijd, 100 jaar voor Bach, of van het muzikale leven in Amsterdam in de begintijd van de VOC?

In dit programma staat de muziek en de persoonlijkheid centraal van een Amsterdamse luitspeler uit de Gouden Eeuw: Nicolaes Vallet. Amsterdam was aan het begin van de 17de eeuw een vrijhaven voor diverse religieuze gezindtes. 
Alleen al deze tolerantie moet grote aantrekkingskracht op de Noord-Franse hugenoot Nicolas Vallet hebben uitgeoefend. Vallet (c.1583-c.1645) vestigde zich in 1613 in Amsterdam en bouwde daar een bestaan op als luitist, componist en muzikaal ondernemer. Hij leidde een muziek- en dansschool en gaf in de jaren 1615-1620 vier prachtig gegraveerde boeken uit met een groot aantal luitcomposities van hoge kwaliteit.

Willem Mook speelt uit deze boeken dansmuziek, psalmen en variaties over populaire Franse, Engelse en Nederlandse melodieën, waarvan we zelfs nu nog een zullen herkennen!Naast het spelen op zijn luit vertelt Willem Mook aan de hand van geprojecteerde beelden over de rol van de luit in de muziek van de 17de eeuw en plaatst een en ander in de historische context.

 

Entree € 15,00 losse verkoop / € 10,00 vrienden SCKN, incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur


View Event →
Nov
6
3:00 PM15:00

Joris Linssen en Caramba

UITVERKOCHT

Zondag 6 november 2016, 15.00 - 17.00 uur

Try out van de nieuwste voorstelling van Joris Linssen en Caramba!

Entree € 20,00 losse verkoop/ € 15,00 vrienden SCKN  incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

View Event →
Oct
26
7:30 PM19:30

Ensemble Khareba & Gogia

Woensdag 26 oktober 2016, 19.30 -21.30 uur

Deze voorstelling wordt gesponsord door:

 Catering en partyservice Van Dam !

Khareba_2016_1.jpg

Georgië, een kleine christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco. 

De unieke, warme samenklank van het ensemble Khareba en Gogia heeft inmiddels haar weg gevonden naar de harten van het Nederlandse publiek. Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen – zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia – rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.

Khareba & Gogia bestaat in een deels nieuwe samenstelling uit de vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba da Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgisch Radio-en Televisie-Octet, Shvidkatsa, Tbilisi ensemble en meerdere orkesten.

De meerstemmige zang wordt door tenor Giorgi Gogitadze aangevuld met een aantal specifiek Georgische instrumenten zoals de panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Daarnaast laat Gogi Simonishvili met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van het instrument horen. De luisteraar wordt op de mystieke èn krachtige klanken meegevoerd naar een wereld van bergen, eeuwige sneeuw, lieflijke beekjes, rijk gevulde tafels, wijn, vriendschap en (on)mogelijke liefdes. Een wereld waar eeuwenoude tradities nog altijd in ere worden gehouden. Lyrische zang wordt afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek. De verrassende samenzang maakt een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring met gegarandeerde kippenvelmomenten.

Entree € 20,00 losse verkoop / € 15,00 vrienden SCKN, incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 19.00 uur


View Event →
Oct
9
3:00 PM15:00

Teodora Ionescu & Trio Carpatos: "Roemeense Aarde - liefde en heimwee-"

Zondag 9 oktober 2016, 15.00 - 17.00 uur

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Groen en Mens uit Deventer

Een programma vol met verhalen en liederen uit de Roemeense folklore. Vele emoties en sferen worden opgeroepen over leven en dood, liefde en verlangen!

Teodora Ionescu werd geboren in Roemenië, studeerde daar zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is veelzijdig actief: naast exposities van haar beeldend werk in o.a. Nederland, Duitsland, Portugal, Roemenië en Frankrijk, is zij bezig met (solo)theater, video, performances en installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunsten, van klassiek en modern, van traditie en experiment.

De samenwerkingmet de musici van Carpatos heeft geresulteerd in een verrassende vertolking van warepareltjes uit Roemeense folklore.

De naam van het ensemble Carpatos staat voor passie/bezieling uit de Karpaten in het uitvoeren van de rijke, traditionele Roemeense volks- en zigeunermuziek. Voordat zij zich in Nederland vestigden, hadden de leden van dit ensemble al faam genoten in Roemenië en in het buitenland, waar ze regelmatig tournees, platenopnames, radio- en televisieopnames maakten. Carpatos is een collectief bestaande uit drie tot soms (afhankelijk van het podium of gelegenheid) meer dan tien musici, allen virtuoos op hun instrument.  Het repertoire bestaat naast traditionele Mahala- stijl, zigeunermuziek en folklore, ook uit eigen composities, gipsy jazz, bewerkingen van klassieke muziekstukken, Weense operette, Hongaarse en Russische muziek en traditionele muziek afkomstig uit andere Balkanlanden.

Het trio dat op zal treden op de Kleine Noordijk is tevens de vaste kern van het ensemble en bestaat uit:

Mihai Turcitu op viool, Vasile Luca op cymbaal en Gabriël Barbalau op contrabas.

 

Entree € 20,00 losse Verkoop / € 15,00 Vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal geopend Vanaf 14.30 uur

View Event →
Sep
18
3:00 PM15:00

Ekaterina Levental: "De weg"

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk (map)
  • Google Calendar ICS

Zondag 18 september 2016, 15.00-17.00 uur

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Groen en Mens uit Deventer

 

In een 70 minuten durende voorstelling vertelt, zingt en speelt Ekaterina het verhaal over de weg die zij aflegde, toen zij met haar familie na de val van de Sovjet-Unie uit Oezbekistan vertrok. Een weg gekenmerkt door vallen en opstaan, afwijzing, verlies van identiteit, maar bovenal van veerkracht en hoop.  Het maakt inzichtelijk hoe vluchten de grond letterlijk en figuurlijk onder je voeten vandaan haalt en tegelijkertijd deuren opent naar de toekomst en nieuwe perspectieven.

Een bijzonder en persoonlijk verhaal, dat tegelijkertijd zo herkenbaar is, geïllustreerd door prachtige muziek.

Entree € 20,00 losse verkoop / € 15,00 vrienden SCKN, incl. koffie of thee en 1 consumptie. Zaal open vanaf 14.30 uur

 


View Event →
Ockham's Scheermes
Jun
18
3:00 PM15:00

Ockham's Scheermes

Een toneelstuk over macht, miscommunicatie en mierenhopen.

 

Een stoel met een tevreden, pijp rokende vader. Iets verderop de zoon, 
aarzelend en afwachtend. Tussen hen in een gave groene appel in ruste, 
gevallen van de boom die onzichtbaar blijft. Dan komt de zoon naar voren in
een poging om het gesprek met zijn vader te beginnen. Maar hoe hij ook
wendt, draait, opnieuw begint, het lukt hem niet om door de clichés en
stoplappen van zijn vader te breken. De wezenlijke dingen waarover hij wil
praten liggen buiten het bereik van woorden die door zijn vader, maar ook
door hem, gebruikt worden als dozen zonder inhoud, als overbodige verpakking
van de onvoorstelbare leegte die tussen hen in ligt.

De veelgeprezen theatervoorstelling Ockhams Scheermes (1992) van Titus Tiel
Groenestege en Han Römer is een even schokkende als schitterende
demonstratie van onbegrip tussen vader en zoon, zoon en moeder. Een
voorstelling waar veel gezegd wordt over nietszeggende gesprekken. En een
voorstelling met uitspraken en messcherpe teksten van spielerei die vragen
om herhaling. Niets is immers zo vluchtig als het gesproken woord, terwijl
tegelijkertijd de zeepbellen van de acteurs/schrijvers minder luchtig zijn
dan ze in eerste instantie lijken.

In de nieuwe (messcherpe) editie nemen Peter Jan de Wilde en Aad van der Waal het stokje over van Titus en Han;  met oog voor detail én voor het grote geheel. In hun versie speelt ook de muziek van Shostakovich een bescheiden maar indrukwekkende rol.

View Event →