Terug naar alle evenementen

Spearman & Booy

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (kaart)

UITVERKOCHT

Als de liefde niet bestond

Foto: Ben Houdijk

De liefde verbindt, verblindt, slokt je op, maakt je gelukkig en spuugt je uit. Zangeres Rose Spearman en violiste Marieke Booy vertellen, op soms humoristische en soms serieuze toon, over componisten en over de liefde. Natuurlijk brengen Spearman&Booy de mooiste klassiekers over de liefde ook ten gehore.  Met stukken van o.a. Toon Hermans, Liesbeth List, Boudewijn de Groot, Jenny Arean, Annie M.G Schmidt, Wim Sonneveld, Bløf maar ook prachtige instrumentale klassieke stukken zoals van o.a Astor Piazzola, Monti, Ennio Morricone. De dames Spearman&Booy zijn terug! 

 

Samen met pianist Willem Hoving hebben ze in 2019 een eerste aanzet gemaakt tot een muziektheatervoorstelling. Inmiddels is dit spontane idee uitgegroeid tot een heuse voorstelling met eigen verhalen, anekdotes, mooie Nederlandstalige liedjes, voorzien van prachtige vocalen en geweldig viool- en pianospel. 

Naar aanleiding van de geweldige reacties en uitverkochte voorstellingen in 2019, stapt het trio Spearman&Booy in 2024 opnieuw de theaterpodia op. Eerdere muzikale hoogtepunten zoals Toon Hermans, Bløf maar ook Astor Piazzola zullen uiteraard aan bod komen maar ook nieuw repertoire zal onderdeel zijn van deze bijzondere theatervoorstelling .

 

ROSE SPEARMAN

Rose Spearman, dochter van een Nederlandse moeder en de Amerikaanse Jazz Saxofonist Glenn Spearman, bracht eerder twee internationale soloalbums uit op de platenlabels United en Sony Music. Rose speelde op het Lowlands Festival, North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival, Pinkpop en het Glastonbury Festival en talloze andere internationale festivals. Ze tourde wereldwijd met Kraak & Smaak, werkte jarenlang samen met tal van internationale DJ’s en was als enige Nederlandse zangeres te zien in het Amerikaanse televisieprogramma van Jimmy Kimmel.

In 2014 richtte zij samen met haar partner Marcel Albers het muziekbedrijf
M.A.R.S Worldwide op. Met artiesten als Ellen Ten Damme, Michael Prins, Mathilde Santing,Venice en vele anderen bracht zij tientallen platen uit en behaalde menigmaal als platenbaas de album Top Tien. In 2018 opende het bedrijf – in samenwerking met CEN/The Orchard, een divisie van Sony Music NY
– de deuren van het Amerikaanse dochterbedrijf M.A.R.S. Label Group USA, gevestigd te Austin Texas.

MARIEKE BOOY

Marieke Booy heeft gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en Rotterdam waar ze viool studeerde (bachelor&master) bij Els Krieg en Thijs Kramer. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Leonidas Kavakos, Jeremy Menuhin (kamermuziek), het Vermeer Kwartet, Shmuel Ashkenazy en vele anderen. Ze werkt als concertmeester bij Stichting Ars Musica. Daarnaast werkt ze bij diverse andere orkesten. Ze heeft tournees gemaakt naar Duitsland, Tsjechië, Polen, Spanje, Frankrijk en België. Ze heeft met vele (inter)nationale grootheden en artiesten mogen optreden.
Ze is een veelgevraagd violiste en heeft ook veel cd/dvd opnames op haar naam staan. Daarnaast verleent ze haar medewerking aan theatervoorstellingen en workshops. Ook werkt ze samen met bands.
Naast dit alles ontwikkelt en speelt ze in haar eigen educatieve kindervoorstellingen samen met Willemijn de Weerd en maakt ze nu samen met Rose Spearman prachtige muziektheatervoorstellingen.

WILLEM HOVING

Willem Hoving houdt zich vanaf ongeveer z’n 5e levensjaar met muziek bezig. Eerst met orgel, later ook piano. In eerste instantie als “auto-didact” ontwikkeld, later de nodige scholing opgedaan.
Er is ruime podium-ervaring opgedaan in binnen- en buitenland op allerlei terreinen.
Varierend van een Deep-Purple tribute in vooral het festival-circuit tot vooral eigen werk in bands als Stonefly en Superfloor. Hiermee is een aantal voorprogramma’s gedaan voor o.a.Whitesnake, Mothers Finest, John Waite, Philip Sayce.
Ook studio-werk en sessie-werk maken deel uit van de werkzaamheden. Sinds 2011 is er een actief samenwerkingsverband aangegaan met tekstschrijver Frank van Gaal en is er het liedjesschrijf-duo Hoving&vanGaal ontstaan.
Hiermee is een aantal compositieprijzen gewonnen. Het duo heeft met mederking van zangeres Anne-Linn Beekhof, meerder uitvoeringen gegeven met voornamelijk eigen werk wat het midden houdt tussen Ramses Shaffy, Jules de Korte, Blof en Maarten van Roosendaal.
Ook is Willem Hoving sinds 2010 actief met het pop/jazz trio Chevere, bestaande uit zang, contrabas en piano.
In 2019 is in samenwerking met duo Spearman&Booy een start gemaakt met een theaterprogramma genaamd “Als de liefde niet bestond”.

 

 Entree € 25,00 losse verkoop/ € 20,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Reserveren gewenst.

Eerdere gebeurtenis: 17 maart
Boris van der Lek and the JazzFluencers
Latere gebeurtenis: 26 mei
Beth & Flo