Terug naar alle evenementen

Trio Marcel Verheugd: Nachttrein naar Lissabon

  • Stichting Cultuur Kleine Noordijk 89 H.W. Iordensweg Wilp, GE, 7384 AJ Netherlands (kaart)

Zondag 15 oktober 15.00 uur

(dit concert is verplaatst van 23 naar 15 oktober, reserveerders hebben hierover een email ontvangen op 24 augustus)

Concert programma: Nachttrein naar Lissabon

  

Bekend van het gelijknamige boek geschreven door Pascal Mercier en daarna prachtig verfilmd De titel, waarvan de schrijven zijn goedkeuring heeft gegeven om te gebruiken, inspireerde tot dit programma.

De Nachttrein is een reis naar binnen. Naar die plekken die naar het Licht willen. Naar Lissabon waar ware Vreugde, onder de zon, het donker overstijgt.Marcel  heeft het mogen leven. Beschrijven. En nu bezingen. Met gedroomde muzikanten.

 Stap met dit trio in deze Nachttrein om het echt aan te gaan. Nieuwe ‘muziek’ werelden te ontdekken. Te voelen dat we allemaal deze weg te gaan hebben. Samen. Wij als mannen die onze diepste mannelijkheid ontwaren en zo de vrouw waarlijk willen ontmoeten. In een wereld zonder afscheiding. Het is puur, echt, nieuw en vertrouwd, uitdagend, speels en vooral schoonheid in pijn en liefde, donker en licht.

Marcel Verheugd, Gitarist/zanger/componist

Marcel studeerde aan conservatorium Den Haag en is van het ‘grootse’ Joop van de Ende spektakel juist de richting van de subtielere sensitiviteit op bewogen. Dat is te horen in zijn composities en gitaarspel. Het project Nachttrein naar Lissabon is een krachtig vervolg op zijn succesvolle trio Flor d’Luna waarmee hij meer dan 12 jaar rondtoerde met eigen geschreven muziek geïnspireerd op de Portugese Fado. Mentor en Fado-zanger/componist Fernando Lameirinhas heeft hem geïnspireerd tot dit nieuwe spoor en gezamenlijk hebben zij de eerste composities hiervoor geschreven. 

Arie den Boer, Percussie

Arie studeerde slagwerk klassiek en lichte muziek aan het Conservatorium van Rotterdam. Had als kleine jongen maar één droom en dat was drummer worden. Zijn professionele carrière begon bij de André van Duin Revue en voert hem al ruim 30 jaar over de gehele wereld met een veelvoud aan artiesten. Zowel live, als in de studio en voor radio en televisie in alle denkbare bezettingen en stijlen. De laatste jaren ontwikkelde Arie naast zijn sessie-drumwerk een eigen percussie-setup waarmee hij met het trio van de Nachttrein optreedt. Hierin zoekt hij naar een verfrissend akoestisch geluid.

Jurre Hogervorst, akoestische bas

Jurre studeerde in Hilversum aan het conservatorium Lichte muziek. Hij speelde oa bij: Stef Bos, Fay Lovsky, Ellen ten Damme, Stevie Ann, Balkanopolis, Oleta Adams

Entree € 25,00 losse verkoop/ € 20,00 vrienden SCKN incl. koffie of thee en 1 consumptie. Reserveren gewenst.

Eerdere gebeurtenis: 24 september
David Vos zingt...
Latere gebeurtenis: 29 oktober
UITVERKOCHT Gijs Scholten van Aschat